Ραντεβού στο λιμάνι της Σούδας έχουν δώσει απόψε αγρότες και κτηνοτρόφοι που συμμετέχουν στο μπλόκο των Μεγάλων Χωραφιών, προκειμένου να επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά και να φτάσουν αύριο Αθήνα κλιμακώνοντας την κινητοποίησή τους.

Η συγκέντρωση των αγροτών προκειμένου στη συνέχεια να επιβιβαστούν στο πλοίο, έχει οριστεί για απόψε στις 19.00. Αύριο οι αγρότες στην Αθήνα θα συγκεντρωθούν και θα συμμετάσχουν σε πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 13.30 στην πλατεία Βάθης στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση αγροτών και κτηνοτρόφων του μπλόκου:

"Παραμένουμε για 22η μέρα στο μπλόκο του αγώνα στα Μεγάλα Χωράφια, ενάντια στο ξεκλήρισμα μας

Μετά από 20 μέρες στα μπλόκα, απευθυνθήκαμε στην κυβέρνηση ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις στα συγκεκριμένα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο αιτημάτων της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων κι αφορούν, κυριολεκτικά, στην επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών.

Η κυβέρνηση, όπως αποδείχτηκε και στη συνάντηση που είχαμε με το κυβερνητικό κλιμάκιο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιμένει στην αρνητική της στάση και δεν ικανοποιεί ούτε ένα από τα αιτήματά μας.

Στην κυβερνητική αδιαλλαξία απαντάμε με ενίσχυση των μπλόκων με νέα τρακτέρ και , ταυτόχρονα, προετοιμαζόμαστε, εντατικά, σ’ όλη τη χώρα, για το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε στην Αθήνα, την Τρίτη 14 Φλεβάρη, στις 13.30 στην πλατεία Βάθης.
Καλούμε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της Αττικής να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για να στηρίζουν, ενεργά, τα δίκαια αιτήματα και τον αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Αγωνιζόμαστε στα μπλόκα κατά της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης που συγκεντρώνει τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, πετώντας στον Καιάδα του ξεκληρίσματος τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Παλεύουμε, με νύχια και με δόντια, να κρατήσουμε τα χωράφια και τα ζώα μας, να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τις βιοτικές ανάγκες του λαού μας.     
Με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουμε κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση, έχουμε κοινά προβλήματα και συμφέρονται κι επομένως κοινός είναι ο αγώνας μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΙΣ 13.30, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ.

Αναχώρηση με πλοίο τη Δευτέρα 13 Φλεβάρη στις 7μμ από το λιμάνι της Σούδας

Η συμμετοχή είναι 20 ευρώ με επιστροφή

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα:
Σταυριανουδάκης Μανούσος: 6945499815
Πατεράκης Γιώργος: 6945586577
Μπομπολάκης Νεκτάριος: 6987120758
Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!"