Ξεχείλισε η αγανάκτηση των καθηγητών Γυμνασίου και Λυκείου κατα του Δήμου Σφακίων – Οι ίδιοι περιγράφουν το τι αντιμετώπισαν ενώ πήγαιναν στα σχολεία

Για ανευθυνότητα κατηγορεί τον Δήμο Σφακίων ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Χώρας Σφακίων. Σε επιστολή του Συλλόγου, περιγράφεται το τι αντιμετώπισαν σήμερα το πρωί, οι καθηγητές που πήγαιναν στα σχολεία, οι οποίοι βρέθηκαν εν μέσω χιονοθύελλας και αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να πέσουν με το αυτοκίνητο σε γκρεμό, αποφάσισαν να επιστρέψουν.

Όπως τονίζει ο Σύλλογος, ο Δήμος Σφακίων, αντί να λάβει μέτρα, είτε με την μετάθεση της ώρας έναρξης των μαθημάτων, είτε με την έγκαιρη τοποθέτηση εκχιονιστικού μηχανήματος, τους κατηγόρησε πως σκόπιμα δεν πήγαν στο σχολείο!

Διαβάστε την επιστολή οργής και αγανάκτησης του Συλλόγου Διδασκόντων

“Για  πολλοστή φορά, ο σύλλογος καθηγητών του Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Χ. Σφακίων, αντιμετώπισε  την απαξίωση και την ολιγωρία του Δήμου Σφακίων. 

Σήμερα, Τρίτη  14 Φεβρουαρίου 2017,  ξεκινήσαμε, όπως κάθε πρωί επί πολλά χρόνια για το καθιερωμένο ραντεβού των 06.50 π.μ. στο ΒΙΟΠΑ. Αφού περάσαμε τις δύσκολες στροφές του Ασκύφου, όπου οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, παρ΄όλα αυτά φτάσαμε ίσαμε την  πρώτη στροφή της Ίμπρου.  Σε κείνο λοιπόν το σημείο , το αυτοκίνητο γλιστρούσε  και οι τέσσερις συνάδελφοι  που είμασταν μέσα νιώσαμε  για μια ακόμη φορά τον κίνδυνο. Ενώ ο καιρός έδειχνε σχετικά ήρεμος, μέσα σε 5 λεπτά βρεθήκαμε στη δίνη μιας χιονοθύελλας και κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες αποφασίσαμε να γυρίσουμε πίσω χωρίς καν να υπολογίσουμε εκείνη τη στιγμή πως θα βρισκόμασταν υπόλογοι και έρμαια της ανευθυνότητας των υπευθύνων. 

Γράφουμε λοιπόν αυτό το κείμενο γιατί ξεχείλισε πια η αγανάκτηση και ο θυμός  για αυτή την άδικη συμπεριφορά από τη μεριά του Δήμου, ο οποίος και σε τελική ανάλυση δεν είναι η προϊσταμένη αρχή μας αλλά έχει την ευθύνη μόνο για το σχολείο.

Θεωρούμε ότι δεν είναι δίκαιο να μας κατηγορούν πως σκόπιμα δεν πηγαίνουμε στο σχολείο, τη στιγμή που κάθε φορά που χιονίζει αντιμετωπίζουμε τον υπέρτατο κίνδυνο. Επίσης, δε θεωρούμε λογική τη λύση που μας προτείνεται να πηγαινοερχόμαστε από το Ρέθυμνο με συνθήκες παγετού ούτε να ξεκινάμε από τα Χανιά και να διανύουμε το δρόμο 2,5 ωρών, ο οποίος είναι ιδιαίτερα δύσβατος και επίσης εμφανίζει αρκετές φορές παρόμοιες καιρικές συνθήκες. 

Στο Δήμο Σφακίων , το αυτονόητο έχει πλέον χαθεί. Προκειμένου να μη διαταραχθούν ισορροπίες και να χαλάσουν σχέσεις, ας μπουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές!

Ας σημειωθεί εδώ ότι σ’ όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Ελλάδας με όμοια προβλήματα, παίρνονται λογικές αποφάσεις είτε για το κλείσιμο των σχολείων είτε για την αλλαγή στην ώρα έναρξης των μαθημάτων, προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι μαθητές όσο και  το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Προτείνουμε λοιπόν, κάθε φορά που υπάρχουν καιρικά φαινόμενα με χιόνι ή παγετό  να βγαίνει έγκαιρα απόφαση από το Δήμο Σφακίων για να ανοίξει το  σχολείο 10:00 π.μ. αντί για  8:00.  Επίσης να ξεκινά νωρίς το πρωί το εκχιονιστικό μηχάνημα της περιφέρειας για να ανοίξει το δρόμο.
Ο κόμπος έφτασε στο χτένι!! Δεν αντέχουμε πλέον την απαξίωση, την περιφρόνηση, την αδιαφορία στο βωμό των πολιτικών και μη συμφερόντων!!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου και ΓΕ.Λ. Χ. Σφακίων”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook