Το ΚΕΝΑΠ, το SOCCE FW και την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών επισκέπτεται σήμερα στα Χανιά ο Διοικητής των Ειδικών Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSHQ Commander), Vice Admiral Colin J. Kilrain (USN).

Ο  NSHQ Commander που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από τις 14-17 Φεβρουαρίου, συναντήθηκε χθες με τον Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αποστολή και λειτουργία του Special Ops Component Command (SOCCE FW), το οποίο έχει συσταθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Κρήτη, σε συνεκπαιδεύσεις που δύνανται να υλοποιηθούν καθώς και στις ενέργειες που απαιτούνται για την εκπλήρωση της συμμαχικής στοχοθεσίας στον τομέα των ειδικών επιχειρήσεων.

Κατά την επίσκεψη του NSHQ Commander στο ΓΕΕΘΑ, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις  διμερούς ενδιαφέροντος με αρμόδιους επιτελείς. Ακολούθως, ο NSHQ Commander επισκέφθηκε την έδρα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών, της Ζ’ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών και του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών, όπου παρακολούθησε δραστηριότητες, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των εν λόγω μονάδων.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook