Ανακοίνωση του Συλλόγου Εστίασης Χανίων για τις τροποποιήσεις που έγιναν στον κανονισμό χρήσης κοινόχρηστων χώρων – Η ΑΕΠΙ ο επόμενος στόχος

Ως κατάκτηση χαρακτηρίζει ο σύλλογος επιχειρήσεων εστίασης Χανίων, τις τροποποιήσεις που έγιναν στο σχέδιο κανονισμού χρήσης, κοινοχρήστων χώρων, ο οποίος – κατά πλειοψηφία – εγκρίθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου γίνεται αναφορά στις αλλαγές που έγιναν αλλά και στον επόμενο στόχο που είναι τα «χαράτσια» της ΑΕΠΙ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αγαπητοί συνάδελφοι, με το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (17/02/2017) ολοκληρώθηκε η διαδικασία σχετικά με την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου και στους επαγγελματίες του χώρου μας.

 Ως Σύλλογος Εστίασης, από την αρχή είχαμε θέσει ερωτήματα και παρατηρήσεις τόσο στην Ηλεκτρονική Διαβούλευση όσο και στην Επιτροπή Δημόσιας Διαβούλευσης, στο Τοπικό Συμβούλιο (Δημοτικής Κοινότητας), στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και, τέλος, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. 

Οι παρατηρήσεις μας επί του σχεδίου ακολούθησαν όλες τις τυπικές διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθηθούν και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να κάνουμε πόλεμο εντυπώσεων, όπως άλλοι σύλλογοι ή ακόμα και παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 

Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ μας στάση απέναντι σε όλα τα συμβούλια και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν έφεραν αποτελέσματα στις ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ που απαιτήσαμε να γίνουν επί του σχεδίου και οι οποίες μέχρι και την τελευταία μέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο στέλνονταν προς το Δήμο πάντα ακολουθώντας κάθε γραφειοκρατική διαδικασία. 

Όσοι, λοιπόν, είχαν στείλει τις ΝΟΜΙΜΕΣ άδειες παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου όταν τους ζητήθηκε από το Σύλλογό μας -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κατάφεραν με τη βοήθεια του Συλλόγου μας να διεκδικήσουν και να καταφέρουν αλλαγές επί του κανονισμού. 

Πιο συγκεκριμένα, υποχωρήσεις έγιναν για τις οδούς Χάληδων, Ζαμπελίου, Εισοδίων, Αγίων Δέκα, Δωροθέου Επισκόπου, Γαβαλάδων, Χατζημιχάλη Νταλιάνη και Ποτιέ καθώς και για την Ακτή Παπανικολή (Νέα Χώρα). 

Η πλειονότητα όσων είχαν ΝΟΜΙΜΗ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥ και την απέστειλαν στο Σύλλογό μας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗ από το νέο κανονισμό που προωθούσε η Δημοτική Αρχή.

 Είμαστε σε αναμονή του νέου χάρτη βασιζόμενου στις τροποποιήσεις που έγιναν. 

Συνάδελφοι, θεωρούμε ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ που έκανε η Δημοτική Αρχή, βασιζόμενη στις παρατηρήσεις μας. Είναι παραπάνω από εμφανές ότι μόνο όταν διεκδικούμε ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ τα δικαιώματά μας, μπορούμε να ελπίζουμε σε αποτελέσματα. 

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέλη του Συλλόγου μας καθώς υπάρχουν διαρκώς διεκδικήσεις. 

Επόμενος στόχος μας η διεκδίκηση για την κατάργηση της υποχρέωσης των ΚΥΕ να πληρώνουν ΑΕΠΙ.

Πάντα δίπλα σας, Σύλλογος Εστίασης Ν. Χανίων Ο Σύλλογος Όλων Μας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook