Οι χθεσινή απόφαση "βόμβα" του Ελεγκτικού Συνεδρίου θέτει εκτός υπηρεσίας, από 17 συμβασιούχους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας - Ακολουθούν ακόμη 23 μέχρι τις 22 Απριλίου.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι 17 συμβασιούχοι στην Υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου, οι οποίο από σήμερα βρίσκονται εκτός υπηρεσίας. Από το πρωί βρίσκονται συγκεντρωμένοι στη μάντρα του δήμου, μαζί με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας αλλά και τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Ηρακλείου, προσπαθώντας να βρουν τρόπους αντίδρασης στην αιφνίδια απόλυσή τους.

Οι 17 εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση είχε ανανεωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, μετά από πιέσεις του δήμου αλλά και των τοπικών βουλευτών, απολύθηκαν με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η χθεσινή απόφαση "βόμβα", αφορά συγκεκριμένα όσους συμβασιούχους θεμελιώνουν δικαίωμα μονιμοποίησης με ανανέωση της σύμβασής τους και δείχνει την έξοδο σε 50 περίπου συμβασιούχους.

Τόσο ο δήμαρχος Ηρακλείου, όσο και οι αντιδήμαρχοι κ. Βαρδαβάς και Μμουλάκης βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων χωρίς ωστόσο να μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα και εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία τους για το μέλλον της υπηρεσίας καθαριότητας η οποία απογυμνώνεται στην αρχή της τουριστικής περιόδου.

Aνακοίνωση για την απόλυση των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου εξέδωσε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου:

"Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει  για άλλη μια φορά Κυβέρνηση και Δανειστές, οι οποίοι «παίζουν» με την αξιοπρέπεια των Ελλήνων εργαζομένων, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας τόσο του Δήμου Ηρακλείου όσο και στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας .

Παρά το γεγονός ότι πριν από μερικούς μήνες η Βουλή ενέκρινε νομοσχέδιο για παράταση των συμβάσεων μέχρι τις 31-12-2017 μετά από παρέμβαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου τίθενται ζητήματα αντισυνταγματικότητας του Νόμου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καλεί τον Υπουργό κ.Σκουρλέτη Παναγιώτη να υλοποιήσει την υπόσχεση του και να δώσει διέξοδο στο πρόβλημα των εκατοντάδων συμβασιούχων στο μείζον «πολιτικό» ζήτημα που έχει προκύψει.

Τόσο το Ε.Κ.Η όσο και το οικείο Σωματείο μονίμων του μηχανοστασίου του Δήμου Ηρακλείου προκηρύσσει 24ωρη απεργία, ενώ  παράλληλα θα επιδιώξει συνάντηση αύριο το πρωί παρουσία του Δημάρχου με τους τοπικούς Βουλευτές έτσι ώστε να δοθεί λύση όχι μόνο για τους Συμβασιούχους εργαζόμενους  αλλά και για τον κίνδυνο να τεθούν ζητήματα υγιεινής  της πόλης μας αφού χωρίς αυτούς δε διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας".