Πλήθος κόσμου στο συμπόσιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το συμπόσιο της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Περιφέρειας Κρήτης με θέμα «Αστυνομία & Κοινωνία» στη κατάμεστη κεντρική συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Ατλαντίς στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Ι.Α.Κ.Ε.) στις 5, 6 και 7 Μαΐου.

Την εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Σεβασμιώτατος κ.κ. Ειρηναίος, ο Βουλευτής με Το Ποτάμι κ. Δανέλλης Σπυρίδων, ο Αντιπεριφερειάρχης Τομέα Υγείας κ. Κλώντζας Εμμανουήλ, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου  Περιφέρειας Κρήτης κ. Πιτσούλης Γεώργιος, ο Δήμαρχος Αρχανών – Αστερουσίων κ. Κοκοσάλης Εμμανουήλ, ο Δήμαρχος Γόρτυνας κ. Σχοιναράκης Νικόλαος, ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης Παύλος, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Μαστοράκης Ιωάννης, εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου ο Αντιδήμαρχος κ. Παττακός Μαρίνος, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Λαγουδάκης Κωνσταντίνος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Κανακουσάκης Ιωσήφ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου Α/Υ΄ κ. Παπαδάκης Εμμανουήλ, ο Γενικός Περιφερειακός Διοικητής Λιμενικού Σώματος Πλοίαρχος κ. Αλεξανδράκης Γεώργιος , ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Αντιπλοίαρχος κ. Δουβής Ευθύμιος, ο νομικός εκπρόσωπος της Ένωσής μας κ. Κοκοσάλης Γεώργιος,  ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Βοργιάς Στυλιανός, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου κ. Πικράκης Γεώργιος, η πρόεδρος Πολιτικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Κρήτης κ. Στίνη Ελευθερία, ο πρόεδρος της I.P.A. Ηρακλείου κ. Ζαχαριουδάκης Εμμανουήλ, ο πρόεδρος της I.P.A. Χανίων κ. Περράκης Ιωάννης, ο πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Λασιθίου κ. Φραγκάκης Κωνσταντίνος, εκ μέρους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου ο Αντιπρόεδρος κ. Βαμβασάκης Μιχαήλ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κρήτης κ. Παπαλεωνίδας Νικόλαος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης κ. Σφακιανάκης Γεώργιος καθώς και πολλοί Διευθυντές – Διοικητές υπηρεσιών του δημοσίου και εκπρόσωποι λοιπών φορέων του νησιού μας.

Τον συντονισμό του συμποσίου είχε ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ. Ζερβάκης Πέτρος. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρόεδρος κ. Καρακούδης Στυλιανός, σημειώνοντας τη σπουδαιότητα της συμμετοχής του σωματείου μας στο συνέδριο αυτό προκειμένου να αναδείξουμε το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας και να εκθέσουν παράλληλα κοινωνικά φαινόμενα που χρήζουν για την αντιμετώπισή τους, στο στάδιο της πρόληψης, άμεσης συνεργασίας με λοιπούς φορείς  της  δημόσιας  διοίκησης (εκπαίδευση, αυτοδιοίκηση κ.λ.π.). Κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε ο πρόεδρος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Ένωση Αξιωματικών Κρήτης με ορόσημο την συμβολή της στην εξωστρέφεια της ΕΛ.ΑΣ. και στη δυνατότητα της να αφουγκράζεται τα προβλήματα του σύγχρονου αστυνομικού και της πολιτείας, συμμετέχει για πρώτη φορά σε ένα τέτοιο συνέδριο, επιδιώκοντας να αναδείξει ανθρωπιστικά ιδεώδη και κοινωνικές αξίες που διέπουν το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας και δημιουργούν τα θεμέλια για την προστασία του πολίτη και τη διαμόρφωση μιας ευνομούμενης πολιτείας με προμετωπίδα το τρίπτυχο «Αστυνομία – Κοινωνία – Παιδεία». Τέλος υπογράμμισε ότι ο ρόλος μίας σύγχρονης αστυνομίας θα πρέπει να είναι πρωτίστως προληπτικός.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Σεβασμιώτατος κ.κ. Ειρηναίος και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης κ. Λαγουδάκης Κωνσταντίνος.

Αμέσως μετά τους  χαιρετισμούς, η Ένωση βράβευσε τον έγκριτο ποινικολόγο του Δ.Σ. Ηρακλείου και νομικό της εκπρόσωπο κ. Κοκοσάλη Γεώργιο, ο οποίος συμμετείχε στο προεδρείο ως κριτικός σχολιαστής των επί μέρους διαλέξεων που έλαβαν χώρα, καθώς και το Ι.Α.Κ.Ε. για την επιτυχή διοργάνωση του 3ου κατά σειρά Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Στη συνέχεια η Ένωση παρέδωσε στην Πρόεδρο του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών «Ηλιαχτίδα» κ. Ευστρατίου – Δουμάνη Μαρία  επιταγή ύψους 6.500 € για την οικονομική ενίσχυση του συλλόγου, χρηματικό ποσό προερχόμενο από τα έσοδα της ετήσια χοροεσπερίδας που πραγματοποίησε την 1η Απριλίου στο Ηράκλειο.

Ακολούθως αναπτύχθηκαν οι παρακάτω εισηγήσεις :

1. «Εκπαίδευση και οδική ασφάλεια. Ένταξη προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής στη σχολική κοινότητα», με εισηγητή τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Χρυσάκη Νικόλαο

2. «Η έννομη τάξη στην Ελλάδα σε περίοδο κρίσης και ο κοινωνικός ρόλος της Αστυνομίας», με εισηγήτρια την Αστυνόμο Α΄ κ. Παπαθανασίου Ελένη.

3. «Η μάστιγα των ναρκωτικών. Τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου από την Αστυνομία» με εισηγητή τον Αστυνόμο Α΄ κ. Καρανδινό Εμμανουήλ.

Κλείνοντας το συμπόσιο, η Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. βράβευσε τους τρεις εισηγητές για την εκπροσώπηση του σωματείου στο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο και τέλος ευχαρίστησε όλους όσους την τίμησαν με την παρουσία τους, αποδεικνύοντας περίτρανα με την αθρόα προσέλευση και το έκδηλο ενδιαφέρον τους ότι στις μέρες μας ο πολίτης στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία και το κοινωνικό έργο που επιτελεί.