Όπως ενημερωθήκε ο δήμαρχος Αποκορώνου, από το γραφείο του Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σταθάκη, εκδόθηκε σήμερα η με αρ. πρωτ. 23316/11-5-2017 απόφαση του Αναπληρωτή  Υπουργού με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου « Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο τμήμα Γεωργιούπολη – Πετρές του ΒΟΑΚ, νομών Χανίων και Ρεθύμνης». 

Μετά από αυτό το σημαντικό βήμα, ανοίγει ο δρόμος για να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τις πιστώσεις που προορίζονται για την οδική ασφάλεια του ΒΟΑΚ, όπως έχει εξαγγείλει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών κ. Δέδες καθώς και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης. 

Πρόκειται για ένα μεγάλο πρότυπο έργο οδικής ασφάλειας που έχει φορέα μελέτης και υλοποίησης τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης.

Αντικείμενο του έργου στο τμήμα των 11,5 χιλιομέτρων από Γεωργιούπολη έως Πετρέ, θα είναι η διαμόρφωση ενιαίας διατομής δρόμου, η επέκταση και ολοκλήρωση του παράπλευρου δικτύου (με γέφυρες στα ποτάμια εκατέρωθεν του δρόμου), η διαμόρφωση και βελτίωση 6 ισόπεδων κόμβων, η κατασκευή υπέργειων και υπόγειων διαβάσεων πεζών σε συνδυασμό και με ασφαλείς στάσεις λεωφορείων, η δημιουργία ασφαλών οδικών συνδέσεων, ασφαλτοστρώσεις καθώς και πλήθος άλλων τεχνικών παρεμβάσεων εντός της απαλλοτριωμένης ζώνης του  ΒΟΑΚ. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Διευθυντή κ. Αγαπάκη, ο προϋπολογισμός του έργου θα υπερβεί τα 11 εκ. ευρώ.

Ως άμεσα ενδιαφερόμενος δήμος (καθώς το μεγαλύτερο μέρος των παρεμβάσεων θα υλοποιηθεί στα όρια του δήμου Αποκορώνου και κυρίως σε αστικό τμήμα) παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη του έργου και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την θετική αυτή εξέλιξη, καθώς και τις θερμές ευχαριστίες μας στον Χανιώτη Υπουργό κ. Σταθάκη και τους συνεργάτες του για την συνεχή υποστήριξη στο θέμα, που είχε ως αποτέλεσμα και την γρήγορη έκδοση της σχετικής απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων. 

Ευκαιρίας δοθείσης,  ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Δ.Σ., τα στελέχη και τους μελετητές του ΟΑΚ (αρμόδιο φορέα του έργου) για την ταχύτατη ωρίμανση του φακέλου του έργου, όπως και την Περιφέρεια Κρήτης για την συνεχή υποστήριξη του συγκεκριμένου έργου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook