Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου συμμετέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην πανελλήνια δράση "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές", που συντονίζει η Διεύθυνση Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με τη συνεργασία και την υποστήριξη τοπικών φορέων και συλλόγων, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά, διαμορφώθηκε ένα πρόγραμμα ξεναγήσεων σε ιστορικούς τόπους που συνδέονται άμεσα με το φυσικό περιβάλλον.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Σάββατο 27 Μαίου 2017:  

Περιήγηση στο Ιερό Κορυφής του Βρύσινα (περιπατητική διαδρομή 15 λεπτών) και τον βυζαντινό ναό του Αγίου Ευτυχίου στο φαράγγι των Πρασσών

Ξενάγηση: Ίρις Τζαχίλη, ομότιμη καθηγήτρια Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής, Πανεπιστημίου Κρήτης,  
Κώστας Γιαπιτσόγλου, αρχαιολόγος (ΕΦΑ Ρεθύμνου).

Κυριακή 28 Μαίου 2017:

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Συβρίτου, στο λόφο Κεφάλα Θρόνου,  (περιπατητική διαδρομή 20-25 λεπτών), στο ναό της Αγίας Παρασκευής και στο ναό της Παναγίας Κεράς, στην κοιλάδα του Αμαρίου (περιπατητική διαδρομή 15 λεπτών).
    
Ξενάγηση : Νότα Καραμαλίκη και Κώστας Γιαπιτσόγλου, αρχαιολόγοι (ΕΦΑ Ρεθύμνου)

•    Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους άνετα παπούτσια, καπέλο και νερό. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων στο λεωφορείο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
•    Για δηλώσεις συμμετοχής: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου, Νότα Καραμαλίκη και Αθηνά Φραιδάκη, (τηλέφωνα 28310 23653, 28310 58843 και στο e-mail: [email protected]).
•    Σημείο εκκίνησης και για τις δύο ημέρες: Ρέθυμνο, ανατολική πόρτα του Δημοτικού Κήπου (έναντι Parking)
Ώρα εκκίνησης: 9:00 (αναχώρηση λεωφορείου)

Συνεργαζόμενοι φορείς:
Δήμος Ρεθύμνου, Δήμος Αμαρίου, Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, Πολιτιστικός Σύλλογος Χρωμοναστηρίου,  Πολιτιστικός Σύλλογος Συβρίτου.