Η 8χρονη Saffie-Rose Roussos είναι το δεύτερο θύμα της βομβιστικής επίθεσης στο Μάνστσεστερ που αναγνωρίστηκε. 

Η μικρή ήταν στη συναυλία μαζί με την μητέρα και την αδελφή της και παρότι είχε δηλωθεί αγνοούμενη τελικώς έχει χάσει την ζωή της.

Η μικρή υπέκυψε στα τραύματά της, ενώ η μητέρα και η αδελφή της έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο τραυματισμένες, χωρίς να υπάρχουν φόβοι για την ζωή τους.

Τρίτης γενιάς Κύπρια η μικρή

«Είχαμε την επιβεβαίωση από πηγές του Κυπριακού ΥΠΕΞ ότι είναι τρίτης γενιάς Κυπρία», ανέφερε στο CNN Greece ο εκπρόσωπος Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο Αλέξης Γεωργιάδης.
Ο ίδιος βέβαια τόνισε πως «αναμένουμε ακόμα τις επίσημες βρετανικές ενημερώσεις. Η διαδικασία ταυτοποίησης θυμάτων και τραυματιών συνεχίζεται».

Η ανακοίνωση του σχολείου

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείο Tarleton Community, όπου πήγαινε η μικρή, Chris Upton, σε ανακοίνωση, τόνισε πως «η Saffie ήταν ένα υπέροχο μικρό κορίτσι με κάθε έννοια της λέξης. Την αγαπούσαν όλοι. Θα μας την θυμίζουν η ζεστασιά και η καλοσύνη της». «Ήταν ήσυχη, μετριόφρων με καλλιτεχνική φλέβα».

Ο ίδιος περιέγραψε την είδηση του θανάτου της «θλιβερή». «Το νέο του θανάτου της Saffie σε αυτή την απαίσια επίθεση προκάλεσε τρομερό σοκ σε όλους και θα ήθελα να στείλω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας σε όλα τα μέλη της οικογένειας και τους φίλους», ανέφερε ο Upton.

«Αυτό που θα κάνουμε τώρα είναι να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αποδεχθούν το σοκαριστικό νέο και έχουμε καλέσει ειδικούς για να μας βοηθήσουν».

Η Saffie είναι μεταξύ των 22 ατόμων που άφησαν την τελευταία του πνοή από την τρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 59 άτομα.

Η κατάσταση των τραυματιών

Σύμφωνα με πηγές αξιωματούχοι του Τομέα Υγείας η κατάσταση πολλών εκ των τραυματιών παραμένει πολύ σοβαρή. Περισσότερα από 12 είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται.

«Υπάρχει ένας αριθμός ατόμων που έχουν πολύ, πολύ σοβαρά τραύματα και λαμβάνουν εντατική φροντίδα και άνθρωποι που θα μείνουν στο νοσοκομείο για πολύ καιρό λόγω αυτής της θεραπείας», δήλωσε ο Τζον Ράουζ, επικεφαλής λειτουργός του 

«Δώδεκα παιδιά έχουν διακομιστεί στο Βασιλικό Νοσοκομείο Παίδων του Μάντσεστερ. Τα άλλα νοσοκομεία δέχθηκαν κυρίως ενηλίκους και υπάρχουν επίσης τραυματίες που μπορούσαν να περπατήσουν που θα έχουν πάει σε διάφορα κέντρα, ορισμένοι από τους οποίους πρέπει να είναι παιδιά», δήλωσε ο Ντέιβιντ Ράντκλιφ, ιατρικός διευθυντής της υπηρεσίας ασθενοφόρων North West.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook