Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (28/5) στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, τιμητική εκδήλωση απονομής διακρίσεων βραβεύσεων στους συντελεστές του 2ου Μαραθωνίου Κρήτης.

Ανάμεσα στους συντελεστές τιμήθηκε και ο Δήμος Κισσάμου, ο οποίος συνέβαλλε σε μεγάλο βαθμό (για ακόμα μια χρονιά) σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό και κοινωνικό γεγονός και ήταν φυσικά, εκ των εμπνευστών αυτού.

Στην εκδήλωση που έγινε την Κυριακή έδωσαν το “παρών” όλοι οι εμπλεκόμενοι συντελεστές και φορείς του 2ου Μαραθωνίου. 

Τον Δήμο Κισσάμου μάλιστα, που στέκεται αρωγός της διοργάνωσης εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Μανώλης Δερουκάκης. Στο χαιρετισμό του μάλιστα, ο κ.Δερουκάκης τόνισε ανάμεσα στα άλλα: Ο Ειρηναίος Γαλανάκης στη μνήμη του οποίου είναι αφιερωμένος ο Μαραθώνιος Κρήτης ενέπνευσε με τα έργα και τις πράξεις του, πολλούς και αποτελεί παράδειγμα για όλους μας, σήμερα. Σίγουρα μια τέτοια διοργάνωση απαιτεί από τον κόσμο και την οργανωτική επιτροπή, αλλά και τους εθελοντές μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε το γεγονός αυτό να βελτιωθεί κι άλλο, όπως αρμόζει στη μνήμη του μακαριστού Ειρηναίου. Να ευχηθώ του χρόνου να είναι διπλάσιες και τριπλάσιες οι συμμετοχές και εμείς θα είμαστε αρωγοί αυτής της προσπάθειας. Ο αθλητισμός εξάλλου είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας αφού αποτελεί την καλύτερη διέξοδο για τους νέους ανθρώπους. Η νεολαία θα πρέπει να κατευθύνεται προς τον αθλητισμό, ειδικά στις σημερινές “επικίνδυνες” ημέρες.

Σε όλους, όσοι συνέβαλλαν στην ομαλή διεξαγωγή του 2ου Μαραθωνίου Κρήτης, δόθηκαν βραβεία και τιμητικές πλακέτες, ενώ το “ραντεβού” ανανεώθηκε για την ερχόμενη άνοιξη.

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Δήμος Κισσάμου, επιβραβεύοντας τους συμμετέχοντες στη λαμπαδηδρομία του 2ου Μαραθωνίου Κρήτης, θα δώσει αναμνηστικά βραβεία σε αυτούς, τα οποία οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν από τα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κισσάμου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook