Σεβασμό των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για το φράγμα Αποσελέμη ζητά ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης

Τον σεβασμό των ομόφωνων αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου Οροπεδίου Λασιθίου σχετικά με τις εξελίξεις στα έργα του φράγματος Αποσελέμη ζητά από τους εμπλεκόμενους φορείς ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης. Συγκεκριμένα για το θέμα ο Δήμαρχος σε δήλωση του αναφέρει: 

«Έπειτα από τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τα έργα του φράγματος Αποσελέμη στο οροπέδιο Λασιθίου και την διαχείριση του ζητήματος από τους εμπλεκόμενους φορείς, ως δημοτική αρχή κάνουμε γνωστό ότι, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την απαξίωση-μη σεβασμό των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

Επικαλούμαστε το Νόμο 4071/2012 (άρθρο 4) σχετικά με την αρμοδιότητα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων από τον ορεινό μας Δήμο και δεν επιτρέπουμε την συνέχιση των εργασιών στο εν λόγω έργο χωρίς την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε εκτέλεση της υπ’ αριθμό 143/2017 από 27-07-2017  ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέση μας αδιαπραγμάτευτη, που κάνουμε γνωστή προς κάθε κατεύθυνση, είναι ότι, τα αυτοδιοικητικά θέματα-προβλήματα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λύνονται με αστυνομικές διατάξεις, αλλά μέσα από δημοκρατικό διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».