Πρόβλημα με τη λειτουργία του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” αντιμετωπίζει το Ακρωτήρι εδώ και περίπου 2 μήνες!

Όπως κατήγγειλε αναγνώστης στο Flashnews.gr, έχει περάσει περίπου ένα δίμηνο που άνθρωποι στο Ακρωτήρι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από το πρόγραμμα γιατί έχουν χαλάσει τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται.

Μιλώντας με το Flashnews.gr με την προισταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Παιδείας του ΔΟΚΟΙΠΠ κα Κατερίνα Κουνελάκη,  επιβεβαίωσε πως 3 από τα 7 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται παρουσίασαν πρόβλημα και έπρεπε να σταλούν για επιδιόρθωση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται όλα τα άτομα του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, στο Ακρωτήρι, πλην των σοβαρών και επείγουσων περιστατικών που εξυπηρετούνται. Ο λόγος για την καθυστέρηση είναι η μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία που απαιτείται για την επιδιόρθωση των προβλημάτων των αυτοκινήτων του προγράμματος, όπως είπε η υπεύθυνη για την υλοποίησή του, η οποία τόνισε ότι σταδιακά ξεκινούν τα δρομολόγια.

Προκαλεί ωστόσο, μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι για να επιδιορθωθούν βλάβες σε 3 αυτοκίνητα, όση γραφειοκρατία κι αν υπάρχει, έχουν ήδη περάσει 2 μήνες!

Όσα χαρτιά και εγκρίσεις κι αν χρειάζονται, δυο μήνες για επιδιορθώσεις σε 3 αυτοκίνητα είναι πολλοί. Δεν υπάρχει κουμπί στους δικαιούχους του προγράμματος, κυρίως ηλικιωμένους που να το πατάς και για δυο μήνες να μπορείς να “παγώνεις” τις ανάγκες που έχουν σε βοήθεια. Γιατί τόση κωλυσιεργία από τον δήμο Χανίων και γιατί δεν έγινε προσπάθεια να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις, ή διαφορετικός προγραμματισμός των επισκέψεων ώστε να μην μείνουν τελείως χωρίς βοήθεια εδώ και 2 μήνες οι δικαιούχοι στο Ακρωτήρι;

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook