Λύνεται οριστικά το θέμα που είχε ανακύψει με τη μεταφορά του προσωπικού “Βοήθεια στο Σπίτι” του ιδρύματος Αγία Σοφία στο Δήμο Αποκορώνου, ύστερα από τροπολογία που κατέθεσε και ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε :”Στο Κοινωφελές Ίδρυμα Αγία Σοφία από το 1996 μέχρι και σήμερα υλοποιείται το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”. Με ενεργές δε συμβάσεις η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε. από το 2011 χρηματοδοτoύσε το πρόγραμμα μέχρι 31/12/2022.

Το κοινωφελές Ίδρυμα Αγία Σοφία, στο οποίο υπηρετούν με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου οι (4) εργαζόμενοι του “Βοήθεια στο Σπίτι”, δεν αποτελεί νομικό πρόσωπο του Δήμου μας, αλλά αυτόνομο Ν.Π.Ι.Δ. και ως εκ τούτου δεν προέκυπτε η αυτοδίκαιη μεταφορά σε οργανικές θέσεις μονίμου προσωπικού του Δήμου μας. Το έργο δε που επιτελούν οι (4) εργαζόμενοι είναι σημαντικό σε ένα Δήμο με μεγάλο αριθμό υπερήλικων και ιδιαίτερα στα ορεινά και μειονεκτικά χωριά μας, που εξυπηρετούνται από τους συγκεκριμένους εργαζόμενους.

Με τη διακοπή της χρηματοδότησης του προγράμματος από την ΕΕΤΑΑ προς το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγία Σοφία , οι εργαζόμενοι αυτομάτως απολύονται και κυρίως οι ωφελούμενοι θα μείνουν χωρίς την αναγκαία για την επιβίωσή τους συνδρομή των εργαζομένων και με έγγραφά μας προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ.Μαυρουδή Βορίδη ζητήσαμε να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα αυτή”

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης τόνισε: “Προς μεγάλη ικανοποίησή μας την Μ.Τρίτη ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων ύστερα από εισήγηση του Υπουργού Εσωτερικών κου Μαυρουδή Βορίδη η τροπολογία που διευθετούσε και επίλυε οριστικά το ζήτημα. Μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ 91/τ.Α/13-04-2023 άρθρο 26, όπου ρυθμίζεται το ζήτημα, εκδόθηκε η υπ’αρίθμ.97/2023 απόφαση Δημάρχου Αποκορώνου και εστάλη για έγκριση στη Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, όπου στη συνέχεια θα δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Αισθάνομαι την ανάγκη δημόσια να ευχαριστήσω την Βουλευτή της Ν.Δ. κα Ντόρα Μπακογιάννη η συμβολή της οποίας ήταν καθοριστική στην επίλυση ενός τόσο δύσκολου και ουσιαστικού εγχειρήματος.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook