Καραμπόλα αυτοκινήτων συνέβη στην εθνική οδό Χανίων - Κισσάμου  - Μέσα στο σκοτάδι οι εμπλεκόμενοι ειδοποιούσαν με φακούς τους διερχόμενους οδηγούς!

Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 3 ή 4 αυτοκίνητα ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό, μεταξύ Πλατανιά και Γαλατά. 

Από τη σύγκρουση ευτυχώς δεν φαίνεται να υπήρξε τραυματισμός, ωστόσο από θαύμα δεν προκλήθηκε και άλλο τροχαίο εξαιτίας του πρώτου ατυχήματος και δεν θρηνήσαμε θύματα. 

Και αυτό γιατί η καραμπόλα συνέβη σε σημείο με ανύπαρκτο φωτισμό - όπως είναι το μεγαλύτερο μέρος της εθνικής οδού.

Έτσι, μέσα στην πίσσα σκοτάδι σε έναν τόσο επικίνδυνο δρόμο όπως αυτόν της εθνικής οδού, οι άνθρωποι που είχαν εμπλακεί στο τροχαίο, μέχρι να έρθουν οι αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απελπισία τους πάνω προσπαθούσαν ευρισκόμενοι στον δρόμο να ειδοποιήσουν τους διερχόμενους οδηγούς για τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν πάνω στην εθνική, κάνοντας σινιάλα με φακούς πιθανόν των κινητών τους τηλεφώνων.

Αν δεν ειδοποιούσαν οι άνθρωποι με τους φακούς τους διερχόμενους οδηγούς για τα σταματημένα αυτοκίνητα στο οδόστρωμα εξαιτίας του τροχαίου, σίγουρα θα ακολουθούσαν και άλλες συγκρούσεις. Επιπλέον, όσο προσεκτικοί και να ήταν, με το να βρίσκονται στην εθνική και να προειδοποιούν τους διερχόμενους οδηγούς, έπαιζαν και οι ίδιοι τη ζωή τους κορώνα - γράμματα στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν και άλλη σύγκρουση.

Κι όλα αυτά επειδή δεν υπάρχει το αυτονόητο... ΦΩΣ! Ένας δρόμος ταχείας κυκλοφορίας, βουτηγμένος στο σκοτάδι, χωρίς στοιχειώδη φωτισμό.

Η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου όλους τους υπεύθυνους, από την περιφέρεια μέχρι την κεντρική εξουσία που όλα αυτά τα χρόνια έχουν αδρανήσει παίζοντας με τη ζωή και την ασφάλεια των οδηγών.