Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε ολόκληρη την Κρήτη για την εβδομάδα που ακολουθεί, ευννοεί τα μέγιστα όλες τις αγροτικές εργασίες καθώς και κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο

Πολύ καλός καιρός αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη την Κρήτη για την εβδομάδα που ακολουθεί, εκτός εκπλήξεων που μπορεί να προκύψουν από την Τετάρτη το βράδυ. Η καλοκαιρία αυτή οφείλεται στην επικράτηση ενός πεδίου Υψηλών πιέσεων που επηρεάζει ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο, παρεμποδίζοντας  την κίνηση, προς τα ανατολικά,  ενός οργανωμένου Βαρομετρικού χαμηλού το οποίο επικρατεί στην περιοχή της Ιταλίας έως και το Ιόνιο πέλαγος. Μάλιστα,  η νότια τάση των ανέμων που θα επικρατήσει από αύριο Τρίτη θα  βοηθήσει τη θερμοκρασία να ανέβει σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σήμερα Δευτέρα, θα επικρατήσει ο καλός καιρός με τους ανέμους να διατηρούνται από Βόρειες διευθύνσεις με ένταση που θα φθάνει κατά τόπους τα 3 – 4 Μποφώρ,  ενώ η μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα φθάσουν του 21 °C.

Την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται καλοκαιρία με ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα έχουν μία Νότια τάση και θα εμφανίζονται ως ΝοτιοΑνατολικοί στα νότια τμήματα της Κρήτης, ενώ στα βόρεια θα είναι Νότιοι έως και Ανατολικοί με την ένταση τους να φθάνει έως και τα 4 Μποφώρ. Η θερμοκρασία θα διατηρήσει τις φθινοπωρινές τιμές για τις νυκτερινές ώρες με την ελάχιστη κοντά στους  15 °C, ενώ η μέγιστη θα φθάσει έως και τους 25°C.

Από την Τετάρτη το βράδυ οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν από Δυτικές διευθύνσεις και ίσως μας επιφυλάσσουν μια μικρή αλλαγή στα προγνωστικά δεδομένα.

Πάντως με τα μέχρι τώρα στοιχεία την Πέμπτη και την Παρασκευή προβλέπεται να επικρατήσει και πάλι  καλός καιρός αλλά με παροδικές νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή υποχώρηση όσον αφορά τις μέγιστες τιμές επιστρέφοντας και πάλι στου 20 με 22 °C.

Ευχάριστο πάντως είναι το γεγονός ότι , με βάση τα μακροπρόθεσμα προγνωστικά στοιχεία, παρακολουθούμε την αναδιοργάνωση Βαρομετρικών Χαμηλών στη δυτική Μεσόγειο τα οποία ευελπιστούμε ότι θα επαναφέρουν και πάλι τις βροχές στο νησί μας.

Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολόγος