Του Παναγιώτη Παντελάκη

Οι εκλογές του Επιμελητηρίου της 10ης και 11ης Δεκεμβρίου 2017 βρίσκουν τον τόπο μας σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης και τον επιχειρηματία αντιμέτωπο με πολλά πιεστικά ζητήματα επιβίωσης.

Αυτές τις ώρες ευθύνης, ενώνουμε όλες τις δυνάμεις μας και κινητοποιούμε όλες τις δυνάμεις του επιχειρηματικού κόσμου να οργανωθεί, να δουλέψει στοχευμένα, συλλογικά, αποτελεσματικά.

Προτείνουμε νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας με πρωταγωνιστή τον επιχειρηματία, που θα μετατρέψει το επιμελητήριο σε εργαλείο λύσεων, με παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας με παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Οι καιροί αλλάζουν. Παλαιοκομματικές πρακτικές ανήκουν στο παρελθόν. Απαιτείται γενική συναίνεση, διάλογος, ομαδική δουλειά, διεκδικητικότητα, αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σύνεση, διαρκής ενημέρωση, εξωστρέφεια και καινοτόμες ιδέες πρωταγωνιστών στο πεδίο των καιρών.

Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,

Με αυτές τις σκέψεις κατέθεσα την υποψηφιότητα μου ως υποψήφιος Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χανίων με τον συνδυασμό «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» του Αντώνη Ροκάκη.

Σ΄ αυτήν την προσπάθεια της οικονομικής και επιχειρηματικής αναστήλωσης του Νομού μας δεν πρέπει να απουσιάζει κανείς.

Οφείλουμε να ξεπεράσουμε την αδιαφορία για τα κοινά, που έχει προκαλέσει ο οικονομικός μαρασμός.

Η συμμετοχή μας τόσο στην εκλογική διαδικασία, όσο και στα πράγματα γενικότερα, είναι επιβεβλημένη. 
Αυτή θα δώσει δυναμική στο συνδυασμό, σε μένα προσωπικά αλλά και στον Επιμελητηριακό Θεσμό: να διεκδικήσει ευκαιρίες, να απαιτήσει δικαιώματα και να κερδίσει αγώνες.

*Ο Παναγιώτης Παντελάκης είναι επιχειρηματίας - Μονωτική Κρήτης