Σε ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου στο ύψος της περιοχής «Μεγάλα Χωράφια», προχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμα εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων και φοιτητές, δηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ενωτικής Ομοσπονδίας έχουν προχωρήσει από την Παρασκευή σε κινητοποιήσεις και, όπως έχουν ανακοινώσει, θα αποκλείουν καθημερινά για λίγα λεπτά την εθνική οδό.

Οι συγκεντρωμένοι ύψωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενώ διένειμαν φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.

Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ακολουθούμενη πολιτική και ζητούν τη λήψη μέτρων για στήριξη των εισοδημάτων τους.

Παραμένουμε για 3η μέρα στο μπλόκο του αγώνα στα Μεγάλα Χωράφια, ενάντια στο ξεκλήρισμα μας

Οι αγωνιζόμενοι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι σε συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου στο ύψος των Μεγάλων Χωραφιών, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που τους ξεκληρίζει. Στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι για την ενίσχυση του μπλόκου στο οποίο συμμετείχαν και έδειξαν την αλληλεγγύη τους εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αυτοαπασχολούμενοι και φοιτητές.
Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων έδειξαν ότι ο αγώνας έχει αποτελέσματα. Οι κατακτήσεις που είχαμε σε σχέση με το αφορολόγητο και η καθυστέρηση της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα υπήρχαν αν δεν είχαμε κατέβει στον δρόμο τα προηγούμενα χρόνια. Η κυβέρνηση όμως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και να εφαρμόσει την ΚΑΠ και τα Μνημόνια που ως μόνο στόχο έχουν όχι μόνο το ξεκλήρισμα μας και την συγκέντρωση της γης σε λίγους μεγαλοαγρότες-επιχειρηματίες, αλλά και συνολικά τον πλούτο που παράγει ο ελληνικός λαός, στα χέρια των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων και των εφοπλιστών.
Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε όλους τους συναδέλφους αγροτοκτηνοτρόφους να ενισχύσουν το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. 

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook