Την τιμητική τους είχαν σήμερα η Δημοτική Αγορά και το πάρκο των Αγίων Αποστόλων – Κοσμοσυρροή για την γιορτή της Καθαράς Δευτέρας

Κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους επέλεξαν να κάνουν δεκάδες Χανιώτες, με τον καιρό να είναι ευνοϊκός τόσο για το παραδοσιακό πέταγμα του χαρταετού όσο και για μια όμορφη βόλτα στο άλσος και τις παραλίες της περιοχής.

Ο δημος Χανίων, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργάνωσε εκδήλωση που ξεκίνησε από τις 11 το πρωί στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, μουσική συναυλία από το σχήμα “Εν πλω” καθώς και κέρασμα σαρακοστιανών εδεσμάτων με τη λαγάνα αλλά και τη φασολάδα να κυριαρχούν.

Ο σύλλογος παλαιών προσκόπων Χανίων “ανέλαβε” την αναβίωση παραδοσιακών παιχνιδιών και την κατασκευή χαρταετών όπως επίσης και το μαγείρεμα και μοίρασμα στους παρευρισκόμενους της φασολάδας.

 

Κάποιες οικογένειες που ήταν πιο οργανωμένες το “έστρωσαν” για τα καλά σε χώρους του πάρκου, ενώ άλλοι επισκέπτες αρκέστηκαν σε λίγη λαγάνα στο χέρι και στα κεράσματα από την καθιερωμένη πια γιορτή για τα Κούλουμα.

Το πέταγμα του χαρταετού “ταλαιπώρησε” άλλους λιγότερο και άλλους περισσότερο ενώ υπήρξε και ένας άτυχος εκτελεστής του εθίμου που αν και έκανε τον χαρταετό να πετάξει, δεν μπόρεσε να τον “προσγειώσει” καθώς παγιδεύτηκε σε ένα δέντρο του άλσους.

 

Το… παραδοσιακό πέρασμα και από τη Δημοτική Αγορά

Για πολλούς προηγήθηκε μια στάση στην Δημοτική Αγορά των Χανίων, όπου και αυτό το σημείο αποτελεί παραδοσιακά χώρο που “τιμούν” οι Χανιώτες αυτήν την ημέρα, τόσο για την προμήθεια της τελευταίας στιγμής, των σαρακοστιανών όσο και μια χαλαρή βόλτα σε ένα από τα σημεία κατατεθέν της πόλης.

Λαγάνες, ψαρικά, ταραμάς, χαλβάδες αλλά και χαρταετοί,  ήταν μερικά από τα προϊόντα που μπορούσαν να προμηθευτούν οι καταναλωτές από τους καταστηματάρχες που θα κρατούσαν ανοιχτή την αγορά μέχρι και τη μια το μεσημέρι.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook