Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την επιχειρηματικότητα και τα startups, Startup Europe Week Crete, την Παρασκευή 2/3 στα Χανιά.

Το ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, επισκέφθηκαν κατά τη διάρκεια της μέρας, πάνω από  250 επισκέπτες που παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες ομιλίες με περιεχόμενο “Αναπτύσσοντας το επιχειρηματικό οικοσύστημα στην Κρήτη” και όχι μόνο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 15:00 το μεσημέρι με τους χαιρετισμούς τον φορέων και συνεχίστηκε μέχρι τις 21:30 το βράδυ με θεματικές ενότητες εισηγήσεων και παράλληλες δράσεις.

Αξιοσημείωτο και ελπιδοφόρο ήταν το προφίλ του κοινού, το οποίο αποτελούνταν από νεαρό κι όχι μόνο κόσμο που κατέκλυσε με  ερωτήσεις τους εισηγητές.

Το συνέδριο ξεκίνησε με μία αποκλειστική συνέντευξη από τον προσκεκλημένο ομιλητή Steve Vranaki, Executive Creative Director της Google. 

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με το πάνελ των διεθνούς φήμης ομιλητών με θεματική “Personal Stories to Inspire”:

Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia
Μίνως Γαροφαλάκης, Διευθυντής του IMIS Institute – Research Center “Athena”
Wael Almasri, Founder & CEO of Innaton Technologies & SoilTron
Μανώλης Λεράκης, CEO της AVOEL

Το πάνελ των ομιλητών συντόνισε η Executive Director του Youth Entrepreneurship Club, Ολυμπία Κόκκα. Οι θεματικές του event επικεντρώθηκαν σε εργαλεία και συμβουλές για την δημιουργία μίας startup, τρόπους και ευκαιρίες χρηματοδότησης, δικτύωση με το τοπικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας, παρουσίαση ιδεών από επιτυχημένους startuppers που ήδη έχουν βαδίσει τον δύσκολο δρόμο, παρέχοντας εμψύχωση αλλά και έμπνευση από τον σημαντικό για την τοπική οικονομία Τουριστικό κλάδο.

Στο workshop που διεξήχθη, οι 100 συμμετέχοντες πήραν συμβουλές για να δημιουργήσουν μια νεοφυή επιχείρηση, να μάθουν να σκέφτονται ομαδικά, οργανωτικά και πρωτοπόρα κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που μπορεί να συναντήσουν σαν entrepreneurs. Στο πλαίσιο του workshop πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί και δόθηκαν βραβεία αξίας 1000 ευρώ, όπως επίσης και επιχορήγηση στην  startup που διακρίθηκε.

Το Startup Europe Week  πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από τον τοπικό πρεσβευτή Σύλλογο Νεανικής Επιχειρηματικότητας (Youth Entrepreneurship Club) ως μια πρωτοβουλία των  Startup Europe/European Committee.

Το Startup Europe Week Crete είναι υπό την αιγίδα των: 
Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα, Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, StartUpGreece, Exporters Association of Crete, Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι οι:
Conferience, UPS, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Europe Direct Crete, EnterpriseGreece, Γραφείο Ευρωκοινοβουλίου στην Αθήνα,   Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης,  ΤΕΙ Κρήτης, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΙΤΕ, STEP-C, Wines Of Crete, Δήμος Χανίων.

Τοπικοί Υποστηρικτές:
ΣΥΝΚΑ, Τράπεζα Χανίων, Monastery Estate, Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, Δήμος Χανίων, LyraBeer, threenet,  Ντουρουντούς, supermarketnow, Decidendi Consultants

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook