Ο διαιτητής είχε διακόψει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Υρτακίνα – Ασπάλαθος επειδή αναρτήθηκε πανό με αντιφασιστικά συνθήματα

“Η Τομεακή επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καταγγέλλει το τελευταίο απαράδεκτο περιστατικό που  έλαβε χώρα στο γήπεδο της μαρτυρικής Καντάνου (που κάηκε απ τους Γερμανούς ναζί), όπου  κατά την διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα ο διαιτητής προέβει στην διακοπή του , επικαλούμενος μάλιστα οδηγία της διοργανώτριας αρχής αρχικά και της ΦΙΦΑ στη συνέχεια , όταν φίλαθλοι των ομάδων ανάρτησαν πανό ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Είναι απορίας άξιο το παραπάνω περιστατικό που έρχεται σε αντίθεση με την ιστορική μνήμη και προκαλεί τα αισθήματα  του λάου μας  για τα δεινά που γνώρισε η ανθρωπότητα ολόκληρη από τον ναζισμό και τον φασισμό .

Σε μια περίοδο που οι νοσταλγοί και οι πολιτικοί απόγονοι των ναζιστών δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία ,την νεολαία και ολόκληρη την Ευρώπη με την ανοχή των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλούμε όλους τους θεσμοθετημένους φορείς, σωματεία, συλλόγους, δήμους, ΕΠΣΧ, ΕΠΟ να πάρουν θέση καταδίκης στο εν λόγο περιστατικό και να σηκώσουν ταυτόχρονα το ανάστημα τους τόσο στην παραχάραξη της ιστορίας όσο και στο ναζισμό φασισμό.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook