Έντονη κριτική στο δημοτικό συμβούλιο για τη δράση και τη λειτουργία του ΔΟΚΟΙΠΠ

Το θέμα της έγκρισης του απολογισμού ισολογισμού και των οικονομικών καταστάσεων χρήσης οικονομικού έτους 2016 και η παρουσίαση έκθεσης των ορκωτών λογιστών ελεγκτών για την εν λόγω χρήση, προκάλεσε στο δημοτικό συμβούλιο έντονη κριτική για το μέχρι τώρα έργο του ΔΟΚΟΙΠΠ.

Ακολουθούν βασικά σημεία των τοποθετήσεων

Νάνσυ Αγγελάκη

Το κεφάλαιο είναι 1.600.000 Όταν οι υποχρεώσεις είναι της τάξεως των 200.000 σημαίνει ότι έχετε στην τράπεζα ένα κεφάλαιο περί των 1.400.000. Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε κουμπαράδες αλλά για να επιστρέφονται τα χρήματα στην κοινωνία και τους δημότες. Ενεργείστε προς όφελος των δημοτών και να κάνετε νέες δομές με τα χρήματα αυτά. Δεν υπάρχει πρόοδος στην προμήθεια των παιδικών σταθμών και του Βοήθεια στο Σπίτι και φαίνεται ότι κάνετε μεγάλες οικονομίες ενώ με τόσο μεγάλο κεφάλαιο δεν δικαιολογείται. Όταν λέτε ότι η Κινητή Μονάδα κυκλοφορεί μια φορά το δίμηνο, δεν είναι αυτό κίνηση και κυκλοφορία της μονάδας. Δεν βλέπουμε προσπάθεια για να ανοίξετε νέα δομή, όπως ενός καινούριου παιδικού σταθμού, ενός ΚΑΠΗ ή ενός ΚΗΦΗ. Αντιθέτως κλείσατε ένα ΚΑΠΗ που είχε πολλά μέλη για να το κάνετε ΚΗΦΗ. Σας θυμίζω ότι δεν λειτουργεί στο Δαράτσο το ΚΑΠΗ.

Γιάννης Σαρρής

Έχουν γίνει σημαντικά βήματα όμως οι ανάγκες είναι μεγάλες. Και για το κοινωνικό εστιατόριο δεν έχει γίνει τίποτα και για τα ενοίκια των παιδικών σταθμών δεν έχει γίνει τίποτα. Επίσης μπορούν πολλά περισσότερα παιδιά να εξυπηρετηθούν στους σταθμούς, αν λυθούν προβλήματα δομών και προσωπικού. Επιπλέον, το καταφύγιο αστέγων ήταν ένα βήμα θετικό, κάλυψε όμως τις ανάγκες; Κατά τη γνώμη μας όχι.  Δεν υπήρξε ποτέ η πολύ αναγκαία συνεργασία και των δομών αλληλεγγύης για να καλυφθούν ανάγκες σε αυτό το θέμα. 

Σεραφείμ Ρίζος

Το ζήτημα του ισολογισμού είναι ζήτημα πολιτικό. Βασικό έλλειμμα του ΔΟΚΟΙΠΠ είναι η έλλειψη χρηματοδότησης για να κάνει έργο, η έλλειψη προσωπικού και ο πεπαλαιωμένος εξοπλισμός. Φέτος υπάρχει αλλαγή στον νόμο που αν εφαρμοστεί θα υπάρξουν αλλαγές στους παιδικούς σταθμούς που αφορά στη μεταφορά των προνηπίων στα νηπιαγωγεία. Είναι μια ευκαιρία ώστε κανένα παιδί να μην αποκλειστεί και αυτό είναι μια πρόκληση για τον ΔΟΚΟΙΠΠ. Για να γίνει αυτό χρειάζονται δομές και προσωπικό.

Μιχάλης Βλαχάκης

Όταν ανέλαβα το 2014 οι παιδικοί σταθμοί του ΔΟΚΟΙΠΠ δεν είχαν πυρασφάλεια, ούτε άδεια λειτουργίας κατά συνέπεια μπήκαμε σε μια διαδικασία να τακτοποιήσουν όλα αυτά τα ζητήματα. Βάλαμε τους 9 σταθμούς από τους 10 στο ΕΣΠΑ και εξασφαλίσαμε  600.000 ευρώ, πήραμε 33 άτομα προσωπικό ώστε τώρα να λειτουργεί καλύτερα από το παρελθόν. Έγινε συντήρηση σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και ολική ανακαίνιση του σταθμού στα Λενταριανά. Βάλαμε αδιάβλητο σύστημα εισαγωγής παιδιών στους σταθμούς, το οποίο μας το ζήτησε ο δήμος Ρεθύμνου και ο δήμος Ηρακλείου.

Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook