Νέες εξελίξεις σημειώνονται στις αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό ποινικών ευθυνών για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς, στην Κύπρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αποκαλύφθηκε ότι και άλλο έγγραφο, που συντάχθηκε στο υπουργείο Άμυνας, φαίνεται να έχει παραποιηθεί.

Το έγγραφο αυτό, από τέσσερις παραγράφους που αρχικά περιείχε το πρωτότυπο μετά την τραγωδία, εμφανίστηκε με πολύ περισσότερες σελίδες, αφού κάποιοι φαίνεται πως πρόσθεσαν παραγράφους για ενέργειες και πράξεις ή θέματα που συζητήθηκαν σε σχετική σύσκεψη. Αποτέλεσμα είναι τώρα να διεξάγεται ποινική ανάκριση, ξεχωριστά από το υπόλοιπο κομμάτι της τραγωδίας.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι η παραποίηση του συγκεκριμένου εγγράφου, εντοπίστηκε και από το γραφείο του Πόλυ Πολυβίου, προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής. Ήδη, η Αστυνομία έχει ετοιμάσει σχετικό σημείωμα με τα ευρήματά της προς τον Γενικό Εισαγγελέα και αναμένει οδηγίες ως προς το πώς θα προχωρήσει. Η νέα υπό εξέταση παραποίηση εγγράφου αφορά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Άμυνας λίγο πριν τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, φαίνεται ότι παραποιήθηκε η πρώτη έκθεση, με αποτέλεσμα να προστεθούν σε αυτήν διάφορα άλλα στοιχεία και ενέργειες που αφορούσαν στον χειρισμό του επικίνδυνου φορτίου.

Όπως φάνηκε από τις έρευνες της Αστυνομίας, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή που συντάχθηκε, φαίνονται οι ημερομηνίες που πήρε την τελική του μορφή το έγγραφο, με αποτέλεσμα να αποτελεί τεκμήριο για τις αστυνομικές έρευνες.

Σημειώνεται ότι παρόμοιο εγχείρημα είχε γίνει και στο ΓΕΕΦ για άλλο έγγραφο, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα στη δίωξη δύο αξιωματικών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook