Ο Θοδωρής Σταθάκης, ανέπτυξε μεταξύ άλλων, τα προβλήματα που υπάρχουν με τις δημοπρατήσεις έργων σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Σταθάκης Θεόδωρος συμμετείχε σήμερα Κυριακή 17/06 στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε από τον υπουργό μεταφορών δικτύων και υποδομών Κο Χρήστο Σπίρτζη με θέμα τον Βόρειο οδικό άξονα Κρήτης. Ο Δήμαρχος Κισσάμου αφού καλωσόρισε το ξεκίνημα της διαγωνιστικής διαδικασίας κατασκευής του πολυπόθητου ΒΟΑΚ, ανέδειξε και τόνισε την αναγκαιότητα που υπάρχει για την ολοκλήρωση των μελετών για το τμήμα Κίσσαμος-Χανιά καθότι δέχεται όλο τον όγκο των επισκεπτών της ανατολικής Κρήτης. Οι πλέον διαφημισμένοι και δημοφιλείς προορισμοί για το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών του νομού και ευρύτερα της Κρήτης ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Κισσάμου.

Οι παραλίες των Φαλασάρνων, του Ελαφονησίου και η λιμνοθάλασσα του Μπάλου, αποτελούν σταθερά εδώ και χρόνια τους 3 πιο επισκέψιμους προορισμούς. Ο κυκλοφοριακός φόρτος που ήδη υπάρχει είναι πλέον μη διαχειρίσιμος ιδιαίτερα στην πόλη της Κισσάμου και θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο αν με την κατασκευή του νέου τμήματος Χανιά – Άγιος Νικόλαος, παράλληλα δεν προχωράει και η υλοποίηση του τμήματος από το λιμάνι της Κισσάμου έως τα Χανιά. Είναι λοιπόν αναγκαίο μέσα από την μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού να ολοκληρωθούν οι μελέτες γι’αυτό το τμήμα. 

Με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουμε διττά αποτελέσματα, στηρίζοντας και πρακτικά τα άκρα της Κρήτης και βοηθώντας στην ανάπτυξη και επιπλέον αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος που σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιείτε τα τελευταία χρόνια (κάθε χρόνο) στα Χανιά σχετικά με την ικανοποίηση των επισκεπτών, αναδεικνύει σταθερά στην πρώτη θέση το πρόβλημα των υποδομών και του οδικού δικτύου. Το μεγαλύτερο ποσοστό από τους επισκέπτες που συμμετέχουν στην έρευνα αυτή, έχουν χρησιμοποιήσει το προαναφερθέν κομμάτι Κίσσαμος-Χανιά αφού έχουν επισκεφτεί τουλάχιστον μία από τις 3 μοναδικού κάλους περιοχές. 

Είναι δεδομένη λοιπόν η ανάγκη για βελτίωση αυτών των υποδομών, τόσο για τον μόνιμο πληθυσμό όσο και για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος που αποτελεί την βαριά βιομηχανία της Κρήτης.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Κισσάμου ανέπτυξε τα προβλήματα που υπάρχουν με τις δημοπρατήσεις έργων σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Ο υπουργός δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση εντός της ερχόμενης εβδομάδας για το θέμα αυτό και επιπλέον για να συζητηθούν τα υπόλοιπα αναγκαία έργα υποδομών στην Κρήτη. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook