Η Τόνια (Αντονίνα) Ζόεβα 38 χρόνων Βουλγαρικής καταγωγής, χάθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες το βράδυ της Παρασκευής 11 Μαΐου.

Η έρευνα του «Τούνελ» αποκάλυψε τον ύποπτο ρόλο δύο ανδρών, ενός Έλληνα κι ενός Σύριου με τους οποίους συνδεόταν στενά.

Οι συγγενείς της καθώς και η ανήλικη κόρη της Τόνιας, που ζει στο εξωτερικό, βρίσκονται  σε συνεχή επικοινωνία με την εκπομπή και τις Αρχές για να μάθουν κάτι για την τύχη της.

Η νεαρή μητέρα, το απόγευμα της ημέρας  που εξαφανίστηκε πήγε για μπάνιο  με μία φίλη της. Εκεί τη συνάντησε ο Έλληνας που τη φιλοξενούσε στο χωριό Χουμέρι Ρεθύμνου και κατέληξαν μαζί στο σπίτι του.

Στις φίλες της ισχυρίστηκε πως του ζήτησε να τη μεταφέρει στο Ρέθυμνο για να πάει σπίτι ενός Σύριου με τον οποίο διατηρούσε παλιότερα σχέσεις.

«Αυτοί ξέρουν την αλήθεια για την αδελφή μου…»

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με την αδελφή της αγνοούμενης,  Μιλένα.

Τελευταία φορά μίλησε μαζί της στις 30 Απριλίου που ήταν τα γενέθλια της.

Ανέφερε πως η Τόνια είχε πάει στην Κύπρο για να βρει δουλειά αλλά τον Απρίλιο επέστρεψε στην Κρήτη. Η Τόνια της είχε μιλήσει για τον Σύρο φίλο της και τον είχε χαρακτηρίσει ένα προβληματικό και ύποπτο άτομο.

Όπως είπε, αυτός ο άνθρωπος στο παρελθόν έστελνε στην οικογένεια τους  μηνύματα ανησυχητικά. Η Τόνια τους είχε πει να τον αγνοήσουν. Πριν μερικές μέρες άρχισε πάλι να τους  στέλνει ανάλογα μηνύματα.  Τους ρωτούσε αν είχαν  μιλήσει μαζί της,  γιατί εκείνος δεν μπορούσε να επικοινωνήσει.

«Η αστυνομία πρέπει να ελέγξει τους δύο άνδρες που σχετίζονταν με την αδελφή μου. Να ερευνήσει αν όλα όσα ισχυρίζονται ισχύουν. Ο Έλληνας που υποστηρίζει πως του ζήτησε να την μεταφέρει στην πόλη του Ρεθύμνου, που την πήγε; Τι ακριβώς συνέβη; Επίσης από πού έμαθε ο Σύρος ότι χάθηκε και υπέβαλε δήλωση εξαφάνισης ; Ποια είναι η μεταξύ τους σχέση;» αναρωτήθηκε η αδελφή της.

«Πέταξε τα ρούχα της στα σκουπίδια…»

Το «Τούνελ» επικοινώνησε  με φίλη της αγνοούμενης που βρέθηκε μαζί της λίγες ώρες πριν χαθεί.

Τη συνάντησε το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Μαΐου σε μια καφετέρια και της είπε πως θα πήγαινε  με μια άλλη φίλη της για μπάνιο,  σε κοντινή παραλία.

Αργότερα έμαθε πως η Τόνια πήγε σε μπαρ  με τον Έλληνα φίλος της, ήπιαν και το βράδυ έφυγαν με το αυτοκίνητο του.

Η ίδια χαρακτήρισε πολύπλοκη τη σχέση της Τόνιας με τον Έλληνα και έδωσε στο «Τούνελ» λεπτομέρειες και για τον πρώην φίλο της Συριακής καταγωγής, που συναντούσε στο Ρέθυμνο και δεν της φερόταν καλά.  Την κακοποιούσε, της έκλεβε χρήματα και κινητά, ενώ της έκρυβε τα προσωπικά της έγγραφα, από φόβο μην φύγει στο εξωτερικό.

Ο Έλληνας της είπε μεταξύ άλλων πως είχαν μαλώσει με την Τόνια,  εκείνη μάζεψε κάποια ρούχα και του είπε να πετάξει τα υπόλοιπα στα σκουπίδια.

«Μου είπε πως την κατέβασε στο Ρέθυμνο, της έδωσε και δέκα ευρώ για ταξί. Πήρε ταξί; Που πήγε;  Δεν έχω ιδέα Από τότε ούτε τηλέφωνο, ούτε τίποτα…» τόνισε.

Ο ρόλος των δύο ανδρών στο θρίλερ της Τόνιας…

Το «Τούνελ» εντόπισε τα δύο πρόσωπα – «κλειδιά» που σύμφωνα με μαρτυρίες σχετίζονταν στενά με την Τόνια.

Οι δύο άνδρες είχαν εντελώς διαφορετικές αντιδράσεις όταν ενημερώθηκαν από δημοσιογράφο της εκπομπής πως οι συγγενείς της ζήτησαν να ερευνηθεί η εξαφάνιση της.

Ο πρώτος δεν θέλησε καθόλου να μιλήσει και έκλεισε απότομα το τηλέφωνο.

Ο δεύτερος ισχυρίστηκε πως την συνάντησε για τελευταία φορά περίπου δύο εβδομάδες πριν χαθεί.

Έμεινε στο σπίτι του για δυο μέρες και μετά του είπε πως θα πήγαινε  σε έναν άλλο φίλο της τον οποίο υποστήριξε πως θα παντρευόταν. Μία μέρα πριν εξαφανιστεί, την Πέμπτη 10 Μαΐου, μίλησαν μεσημεριανές ώρες στο τηλέφωνο.

«Μετά την καλούσα και δεν απαντούσε. Μπορεί να έφυγε και εκτός Ελλάδας γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα με αυτόν τον άνδρα. Έλεγε πως δεν ήταν καλά στα μυαλά του και φοβάμαι γιατί την Παρασκευή το βράδυ 11 Μαΐου, ήταν μαζί του».

Σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου απάντησε πως δεν ισχύουν οι ισχυρισμοί του φίλου της Τόνιας ότι την έφερε στο Ρέθυμνο για να τον συναντήσει.

Υποστήριξε πως αν η Τόνια βρισκόταν όντως στο Ρέθυμνο θα επικοινωνούσε μαζί του για να μείνει στο σπίτι του, κάτι που δεν έγινε.

«Εξαφάνισαν και τις δύο φίλες μου…»

Το σοκ της ήταν μεγάλο όταν λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση της Ντέσι που βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της,  χάθηκε και η  άλλη φίλη της, η Τόνια.

Λίγες ώρες πριν κολυμπούσαν αμέριμνες με την Τόνια στην παραλία Μισίρια και μετά έφαγαν σε μια ταβέρνα. Εκεί τις συνάντησε ο Έλληνας φίλος της αγνοούμενης.

Η γυναίκα που έκανε στενή παρέα με τη μητέρα, δύο μέρες αργότερα προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζι της, αλλά μάταια. Άρχισε να ανησυχεί και οι φόβοι της επιβεβαιώθηκαν όταν την κάλεσε η ανήλικη κόρη της που ζει στο εξωτερικό. Η μικρή που ήταν πολύ δεμένη με τη μητέρα της, μιλούσε κάθε μέρα μαζί της στο τηλέφωνο και ανησυχούσε που δεν μπορούσε να την βρει. Και τα δύο τηλέφωνα της Τόνιας, ήταν απενεργοποιημένα.

Τότε η φίλη της αποφάσισε να καλέσει  τον Έλληνα για να τον ρωτήσει αν ξέρει που βρίσκεται. Της απάντησε μεθυσμένος πως την Παρασκευή το βράδυ την κατέβασε από το χωριό Χουμέρι όπου έμεναν,  στο Ρέθυμνο και πως τα κινητά τηλέφωνα της τα είχε αφήσει στο σπίτι. Την επόμενη μέρα που τον ξαναπήρε την καθησύχασε πως η Τόνια θα εμφανιστεί, να μην αγχώνεται και της έκλεισε απότομα το τηλέφωνο χωρίς άλλη εξήγηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook