Ιδιαίτερα αυτοκίνητα, “παλαιάς κοπής” και κλασσικής ομορφιάς που σε οδηγούν πίσω στη δεκαετία του ’50 και του ’60, στάθμευσαν σήμερα μπροστά από την Μητρόπολη Χανίων, δίνοντας την ευκαιρία σε ντόπιους και τουρίστες να δουν από κοντά πως ήταν μια BMW του ’59 ή ένα Ford Mustang του ’66.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί το 15ο Ιστορικό Ράλλυ Κρήτης και σήμερα το απόγευμα, από τις 3 το μεσημέρι μέχρι και τις 5, τα κλασσικά αυτοκίνητα “πάρκαραν” στην πλατεία Αθηναγόρα, λίγες ώρες πριν τον καθιερωμένο αγώνα.

Το κάθε αυτοκίνητο “κουβαλάει” και μια ιστορία και κυρίως το μεράκι των ιδιοκτητών τους που από χόμπυ, συντηρούν σαν καινούρια κλασσικά οχήματα. Το πιο ακριβό και παλιό εξ’αυτών είναι μια μπορντό BMW του 1959 αλλά και ένα Ford Mustang του 1966, το οποίο αφού “ταξίδεψε” από Αμερική, μέσω του Ελβετοουκρανού ιδιοκτήτη του, κατέληξε σήμερα στα “χέρια” ενός Χανιώτη που “το προσέχει σαν τα μάτια του”.

Το 15ο Ιστορικό Ράλλυ θα ξεκινήσει την Κυριακή, από την πλατεία Δικαστηρίων στις 09:30 με 17 συμμετοχές ενώ τρεις εξ’αυτών είναι από Αθήνα.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Π.Ε.ΟΧανίων-Κισσάμου-Σταλός-Πλατανιάς-Μάλεμε-Κολυμπάρι-είσοδος στην Νέα Εθνική οδό για Κίσσαμο-Λουσακιές-Κάμπος-Σφηνάρι-Αμυγδαλοκεφάλι- Χρυσοσκαλίτισσα(ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ) Ελος-Στροβλές με τερματισμό την Κάνδανο Σελίνου.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook