Για απολογισμό πεπραγμένων εν κρυπτώ και χωρίς την απαραίτητη δημοσιοποίηση και πρόσκληση συμβούλων και φορέων, κατηγορεί τον δήμαρχο Κισσάμου, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

“Ο απολογισμός των πεπραγμένων της εκάστοτε δημοτικής αρχής για το προηγούμενο έτος, αποτελεί μια θεσμοθετημένη υποχρέωση, που τουλάχιστον στην Κίσσαμο μετά την συνένωση των πρώην 3 δήμων και έως και πέρυσι, γινόταν κάθε χρόνο στο αμφιθέατρο του δήμου σε ημερομηνία που είχε καθοριστεί από το συμβούλιο, με προσκλήσεις σε συμβούλους και φορείς  και με τις απαραίτητες δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Με λίγα λόγια, όλοι είχαν ενημερωθεί για την ανοικτή αυτή διαδικασία και όσοι ήθελαν μπορούσαν να συμμετέχουν. Και πολλές φορές, ειδικά παλιότερα, η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη.

Εφέτος όμως, η δημοκρατική αυτή υποχρέωση της δημοτικής αρχής, γίνεται κυριολεκτικά εν κρυπτώ. Σήμερα το βράδυ υποτίθεται πως συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο για να παρουσιάσει η δημοτική αρχή το έργο της για το 2017. Καμία ανακοίνωση δεν έπεσε στην αντίληψή μας, ούτε σε εφημερίδα ούτε σε ηλεκτρονικό ενημερωτικό μέσο. Δεν εστάλησαν προσκλήσεις σε φορείς (όπως ενημερώθηκα από τον δήμο), ούτε καν μια ανακοίνωση στην Ιστοσελίδα του δήμου. Και όπως ενημερώνονται οι μοναδικοί προσκεκλημένοι, οι σύμβουλοι δηλαδή, ο χώρος της συνεδρίασης θα είναι το δημοτικό κατάστημα Δραπανιά και όχι το αμφιθέατρο του δήμου. Και όλα αυτά χωρίς να ερωτηθεί το δημοτικό συμβούλιο, που είναι και αρμόδιο να αποφασίσει το πότε και το που. Περίμενα τουλάχιστον ότι το Σαββατοκύριακο, ή έστω και σήμερα, θα είχαμε ανακοινώσεις παντού για την σημερινή συνεδρίαση. Όμως ούτε και αυτό δεν συνέβη.

Δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης, είναι θέμα ουσίας, θέμα δημοκρατίας. Καλώ την δημοτική αρχή, όπως ο νόμος ορίζει, να ορίσουμε νέα ημερομηνία, για ανοικτή συνεδρίαση στο αμφιθέατρο του δήμου, με ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο όλων των φορέων και των δημοτών. Αυτό που συμβαίνει δεν τιμά κανένα. Ας κάνουμε αυτό που πρέπει και αυτό που έχουμε υποχρέωση. Εμείς σε μια τέτοια κρυφή διαδικασία δεν θα συμμετέχουμε και δεν θα την νομιμοποιήσουμε. Άλλωστε ο απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής είναι κυρίως για τους φορείς και τους δημότες, όχι για εμάς.

Δεν μπαίνω σε εύκολη κριτική για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις. Έχει υποχρέωση κάθε δημοτική αρχή να απολογηθεί στους δημότες (και όχι στους συμβούλους) με τον τρόπο που υποχρεούται και ορίζει η νομοθεσία περί δήμων. Αυτό συμβαίνει σε όλους τους άλλους δήμους του νομού και της χώρας. Καλώ την δημοτική αρχή Κισσάμου να διορθώσει το λάθος”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook