Αυστηρή κριτική στην κ. Τσαντηράκη από το μέλος του Δ.Σ. των προνοιακών δομών Κρήτης, Νίκο Λάζαρη

Απάντηση αναφορικά με την δήλωση της Υπεύθυνης του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, Ελένης Τσαντηράκη, σχετικά με τα προβλήματα των Ιδρυμάτων Πρόνοιας στην Κρήτη, έδωσε στη δημοσιότητα, το μέλος του Δ.Σ. των προνοιακών δομών Κρήτης, Νίκος Λάζαρης.

Ειδικότερα, στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Σαν μέλος του Δ.Σ. των προνοιακών δομών Κρήτης αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω στη δεικτική έως προσβλητική δημοσιευμένη δήλωση, της πρώην προέδρου του Δ.Σ. και υπεύθυνης στα θέματα πρόνοιας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, κ. Τσαντηράκη,

Το Δ.Σ. αποτελείται από επτά τακτικά και επτά αναπληρωματικά παλαιότερα και νεώτερα μέλη. Συγκεκριμένο μέλος βρίσκεται πάνω από επτά χρόνια στο Δ.Σ.

Το όψιμο (προεκλογικό) ενδιαφέρον της για τις δομές της Κρήτης, με εκπλήσσει!

Που ήταν η ίδια, όταν τα χρήματα του Ελληνικού λαού κατασπαταλούνταν;

Επί των ημερών μας λοιπόν:

– οι προμήθειες για την ίδια ποιότητα και ποσότητα, αγοράζονται στη μισή τιμή από αυτή που εσείς είχατε συμφωνήσει.

– επαναδιαπραγματευτήκαμε και εξοικονομήσαμε ένα σημαντικό ποσό από νέες συμβάσεις με καθαρίστριες και σεκιούριτι μετά την απομάκρυνση των εργολάβων.

-ανακαλύψαμε ένα σημαντικό ποσό, ξεχασμένο, σε ένα λογαριασμό με μηδενικό επιτόκιο. Τα χρήματα αυτά (700.000 ευρώ) βρίσκονται μετά από διαγωνισμό σε τράπεζα με επιτόκιο τριμήνου 2,6%.

– Από τον ΕΟΠΥΥ λάβαμε 948.000 ευρώ , ξεχασμένα από την περίοδο 2011-2013!!!

-Προσλάβαμε τον τελευταίο καιρό επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ενώ κανείς δεν έχει απολυθεί. Περιμένουμε καινούργιες προσλήψεις. Το ΦΕΚ για τον διορισμό ψυχολόγου στη δομή του Πόρου έχει ήδη αναρτηθεί.

Η κυβέρνηση μας όρισε στη θέση αυτή για να λειτουργήσουμε με μοναδικό γνώμονα το καλό των δομών πρόνοιας και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και αυτό κάνουμε, γιατί δεν είμαστε τώρα μόνο άνθρωποι της αλληλεγγύης, είμαστε όλοι τη ζωή μας αλληλέγγυοι. Μην κουράζεστε με υποσχέσεις του τι θα κάνετε για τις Δομές. Ας τα κάνατε όταν είχατε τη θέση του προέδρου.

Νίκος Λάζαρης, μέλος του ΔΣ”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook