Τελευταία ενημέρωση: 18:20

Εναέριες και επίγειες δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες σε δύσβατη περιοχή και κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά που έκαψε αγροτική και δασική έκταση

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι, στην Ανατολική Κρήτη, στο νομό Λασιθιου, ανάμεσα σε Βραχάτσι και Σεληνάρι.

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή και ευτυχώς μακριά από κατοικημένα ωστόσο το πύρινο μέτωπο ήταν πολύ μεγάλο και οι συνθήκες κατάσβεσης της πυρκαγιάς δύσκολες, λόγω καιρικών συνθηκών αλλά και του δύσβατου της περιοχής.

Το Συντονιστικό τμήμα της Πυροσβεστικής επιστράτευσε ισχυρή πυροσβεστική δύναμη αποτελούμενη από 11 πυροσβεστικά οχήματα, 24 πυροσβέστες, μια πενταμελή ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ σηκώθηκε και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο Ηράκλειο, συνδράμοντας από αέρος στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας.

Τελικά, έπειτα από περιπου τέσσερις ώρες, οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες που έκαψε αγροτική και δασική έκταση.

Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Σημειώνεται οτι οι πυροσβεστικές αρχές αντιμετώπισαν επιτυχώς δύο ακόμα περιστατικά πυρκαγιάς, στο δήμο Μαλεβυζίου και στο Αμάρι. Οι φωτιές ξέσπασαν μακριά από κατοικημένα και δεν απειλήθηκαν περιουσίες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook