Ένα κακόγουστο αστείο ήταν τελικά, ο συναγερμός για βόμβα σε αεροσκάφος της Condor, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Χουγκάρντα-Ντίσελντορφ, και το οποίο έκανε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο των Χανίων.

Λίγο μετά τις 23.30 οι πυροτεχνουργοί ξεκίνησαν τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να ελεχθεί, αν όντως υπήρχε εκρηκτικός μηχανισμός, στο αεροσκάφος. 

Μετά τη 1 τα ξημερωμάτα, το πόρισμα, των πυροτεχνουργών, έδειξε ότι δεν υπήρχε βόμβα, οπότε και επρόκειτο για μία φάρσα, εξαιτίας της οποίας κινητοποιήθηκαν αρκετές υπηρεσίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή, εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το αεροσκάφος και διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία των Χανίων. 

Το αεροσκάφος της Condor, αναμένεται να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο των Χανίων και να συνεχίσει κανονικά για τον προορισμό του το πρωί της Παρασκευής, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο, σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περάσουν δώδεκα ώρες από την ολοκλήρωση του ελέγχου, προκειμένου να αναχωρήσει το αεροπλάνο. 

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος είχε σταθμεύσει ανάμεσα στο αεροδρόμιο και στην αεροπορική βάση της Σούδας λίγο μετά τις 20.46, ενώ στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, μεταξύ αυτών τα ΤΑΕ, οι ειδικές δυνάμεις, άνδρες της Πυροσβεστικής αλλά και  σκύλος ανίχνευσης εκρηκτικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρών στην επιχείρηση, ήταν και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης υποστράτηγος Κώστας Λαγουδάκη.