Ένα ιδιαίτερο μουσείο, άγνωστο σε αρκετό κόσμο, φιλοξενείται εδώ και οκτώ χρόνια στη Σούδα, είναι το Κρητικό παραδοσιακό σπίτι. 

Ένα μουσείο, το οποίο δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία, του παπά Νικόλα Φρονιμάκη, ο οποίος, περισυνέλλεξε διάφορα παλιά αντικείμενα και σε συνεργασία με τους κατοίκους Σούδας, κατάφεραν να φτιάξουν το συγκεκριμένο μουσείο, το οποίο φιλοξενεί μοναδικά κομμάτια. 

«Οι κάτοικοι της Σούδας έχουν κάνει σημαντικές δωρεές επίπλων και αντικειμένων που είχαν στα σπίτια τους ή κληρονομιές από συγγενείς,  οπότε και τα προσέφεραν για το μουσείο μας», ανέφερε στο flashnews.gr, ο κυριος Γιάννης Φωκάς, υπεύθυνος ξεναγήσεων του μουσείου. 

Στο μουσείο μπορεί να δει κανείς, αργαλειό, εργαλεία ξυλουργού, όπλα, όλα τα αντικείμενα που έχει ένα νοικοκυριό, αποθήκη σιτηρών, παραδοσιακές στολές και άλλα πολλά, καθώς το μουσείο είναι χωρισμένο σε θεματικές ενότητες, έχοντας όλα όσα διέθετε ένα πραγματικό κρητικό παραδοσιακό σπίτι. 

Όπως τονίζει ο κ. Φωκάς το μουσείο έχει δημιουργηθεί με την βοήθεια των εθελοντών κατοίκων της περιοχής και στόχος είναι στην πορεία να λειτουργεί σε καθημερινή βάση, έχοντας το ανάλογο προσωπικό που θα είναι εκεί και θα πραγματοποιεί ξεναγήσεις, καθώς τώρα λειτουργεί μόνο με ραντεβού. 

Ο κ. Φωκάς, πραγματοποιεί ξεναγήσεις σε σχολεία και σε όποιον ενδιαφέρεται κατόπιν συνεννοήσεως, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σύντομα πρόκειται να λειτουργήσει ένα πρόγραμμα για παιδιά εντός του μουσείου, στο οποίο θα γίνονται προβολές με φωτογραφίες και βίντεο από διάφορες εργασίες που πραγματοποιούνταν με εργαλεία και εξοπλισμό που μπορεί κανείς να δει μέσα στο μουσείο. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook