Για την μη έγκριση τμημάτων ειδικότητας της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου (Οικονομίας και Σχεδιασμού εσωτερικών χώρων). 

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας, προμηνύοντας κινητοποιήσεις για την έγκριση τμημάτων ειδικότητας της Γ’ τάξης του ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου (Οικονομίας και Σχεδιασμού εσωτερικών χώρων), εξέδωσε ο σύλλογος καθηγητών του ΕΠΑΛ.

Όπως σημειώνεται το θέμα έχει τεθεί αρμοδίως στο Υπουργείο Παιδείας, που αν και κατανοεί το ζήτημα δεν εγκρίνει τα τμήματα.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

Ενημερώνουμε ότι όλες οι ενέργειές μας προς το Υπουργείο Παιδείας προς το παρόν έχουν βρει μόνο… κατανόηση! Στην πράξη και παρά τις ενέργειές μας δεν έχει προχωρήσει η έγκριση των τμημάτων με αποτέλεσμα:

• οι μαθητές των τμημάτων αυτών της Γ’ Λυκείου να είναι «όμηροι» αυτής της πραγματικότητας, να μην ξέρουν τι να κάνουν σε χρονιά πανελλαδικών εξετάσεων και να βρίσκονται σε αναβρασμό.

• το σχολείο να υπονομεύεται σοβαρά στην κρίσιμη στιγμή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Διαπιστώνουμε κώφευση και έλλειψη πραγματικής διάθεσης επικοινωνίας από το Υπουργείο Παιδείας!

Τονίζουμε όμως τα εξής:

Εμείς δεν αποδεχτήκαμε το κλείσιμο του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών και ουσιαστικά του σχολείου μας το 2013 από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Αντίθετα συμβάλαμε με τον αγώνα μας στην επανένταξη του Τομέα στο σχολείο και άρα στη στήριξή του. Δεν πρόκειται λοιπόν να δεχθούμε ούτε τώρα όμοιες πολιτικές υπονόμευσης από ένα Υπουργείο που ισχυρίζεται ότι στηρίζει την επαγγελματική εκπαίδευση· ουσιαστικά όμως καταδικάζει μαθητές είτε στην ποινή της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος είτε σε αναγκαστική επιλογή  διαφορετικού προσανατολισμού στις σπουδές τους!

Είμαστε αντίθετοι με μια κακώς εννοούμενη οικονομία που:

• οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη μαθητική διαρροή (υπενθυμίζουμε ότι μαθητές από τα μη εγκεκριμένα τμήματα δήλωσαν ότι θα σταματήσουν το σχολείο)

• υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών

• αποδυναμώνει το σχολείο μας.

Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε σταθερά και με αξιοπρέπεια για την έγκριση των  τμημάτων Οικονομίας και Σχεδιασμού στη Γ’ τάξη του σχολείου μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook