Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο

Στη σύλληψη ενός 65χρονου ημεδαπού για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

 Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, ο ανωτέρω εντοπίστηκε να εξέρχεται από αποθήκη στην πόλη του Ηρακλείου, έχοντας στην κατοχή του μία σακούλα περιέχουσα είκοσι (20) πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία του  ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Ακολούθησε έρευνα στην εν λόγω αποθήκη, όπου βρέθηκαν επιπλέον τριακόσια δεκαπέντε (315) λαθραία πακέτα τσιγάρα  και εκατόν σαράντα οκτώ (148) συσκευασίες καπνού των πενήντα γραμμαρίων (50gr) έκαστη, διαφόρων επωνυμιών.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Τελευταία ενημέρωση: Σύμφωνα με λογιστικά στοιχεία του Τελωνείου Ηρακλείου, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των τριών χιλιάδων εκατόν ογδόντα πέντε ευρώ και δεκατεσσάρων λεπτών (€3.185,14).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook