Ο Σύλλογος Δρομέων Παλαιοχώρας «Παλαιόχωρα Trail Running Team» απευθύνει πρόσκληση την Κυριακή 10/03/2019, Κυριακή των Αποκριών, στον 2ο Ορεινό Αγώνα  «Κροκόδειλος Trail».

Στόχοι της διοργάνωσης  είναι  η  ανάπτυξη του  ορεινού  τρεξίματος στην περιοχή, η παρουσίαση του αθλήματος στη νέα γενιά , η ανάδειξη και προστασία του φυσικού κάλλους της περιοχής(το μεγαλύτερο  τμήμα της διαδρομής είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “NATURA 2000”  http://www.ecovalue-crete.eu/el/sites/gr4340005 )

Η ονομασία του αγώνα ως «Κροκόδειλος Trail» αποδίδεται τόσο στη μορφή του ακρωτηρίου που υπάρχει ανατολικά της Παλαιοχώρας Χανίων και μοιάζει με έναν γιγάντιο πετρωμένο κροκόδειλο  που κολυμπά, έχει όμως και μεταφορική έννοια καθώς  το προφίλ της διαδρομής έχει 4 πολύ κοφτερά «δόντια», όμοια με εκείνα του συγκεκριμένου ζώου και επίσης λόγω του γεγονότος ότι το terrain  της διαδρομής κρύβει πολλές κοφτερές πέτρες, σαν δόντια. Ο «Κροκόδειλος» της Παλαιοχώρας είναι εντελώς ακίνητος και εξημερωμένος και περιμένει τους επισκέπτες της περιοχής να ανακαλύψουν τις ομορφιές του. 

Ο αγώνας αναπτύσσεται στη Νοτιοδυτική Κρήτη, πάνω στον άξονα Σούγια-Αρχαία Λισσός-Λύχνου Λάκκος-παραλία Αμμουτσάκι-παραλία Γυαλισκάρι(ως εδώ  πάνω στο ίχνος του διεθνούς μονοπατιού Ε4 που ενώνει τη Σούγια με την Παλαιόχωρα)-φαράγγι Ανύδρων-Προφήτης Ηλίας Ανύδρων-Παπούρι-Κερατιδές-Μύλος-Βίγλες-Παλαιόχωρα. Η συνολική απόσταση  του αγώνα είναι 22 χλμ  και η θετική υψομετρική διαφορά +1.200 μέτρα. Παράλληλα την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί αγώνας 1.500 μέτρων σε μικτή διαδρομή-έκπληξη για μαθητές  Δημοτικών  και Γυμνασίων.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί παράλληλα με τις εκδηλώσεις του τριημέρου των Αποκριών/ Καθαρής Δευτέρας  που παραδοσιακά λαμβάνουν χώρα στην Παλαιόχωρα. Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε το απόγευμα του Σάββατου  με την παρέλαση των αρμάτων και του Βασιλιά Καρνάβαλου. Την Κυριακή το πρωί θα διεξαχθεί ο αγώνας ενώ το  απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, ρίψη βεγγαλικών και αποκριάτικο πάρτι με πολύ χορό και μουσική  στην κεντρική αίθουσα του Δήμου.  Την Καθαρά Δευτέρα γιορτάζουμε τα κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού στις πολυάριθμες  παραλίες. 

“Σας περιμένουμε να περάσουμε ένα αξέχαστο τριήμερο στην όμορφη Παλαιόχωρα Χανιων με πολύ κέφι, χορό, άθληση, ξεγνοιασιά και διασκέδαση.  Σύντομα θα ακολουθήσει η αναλυτική προκήρυξη του αγώνα με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες ,τη διαδικασία εγγραφών, τη  διαμονή  κ.ά”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών

Ακολουθεί σχέδιο του προφίλ του αγώνα και  χάρτης της περιοχής.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook