Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, η απαγόρευση κυκλοφορίας απο τον κόμβο Γαλατά μέχρι τον κόμβο Πλατανιά 

Τελευταία ενημέρωση 15:03

Τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι μεγάλες δυσκολίες στην αντιμετώπιση της τεράστιας κατολίσθησης στην εθνική οδό Χανίων – Κισάμου στο ύψος του Σταλού, οδήγησε τις υπηρεσίες του Τμήματος Τροχαίας του ΒΟΑΚ και της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης, στην απόφαση ν α παραταθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας που αποφασίστηκε απο το περασμένο Σάββατο.

Το πρωί, στο σημείο της κατολίσθησης μετέβησαν ειδικοί απο την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ το μεσημέρι απο την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών εστάλει έγγραφο προς όλους τους εμπλεκόμενους με το οποίο γνωστοποιούνται τα εξής:

Η απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών και των εργασιών αποκατάστασης που πραγματοποιούνται από εκτεταμένη κατολίσθηση και για την εξασφάλιση των ομαλών κυκλοφοριακών συνθηκών στο οδικό δίκτυο, παρατείνεται χρονικά μέχρι την 09.01.2019 και ώρα 07:00, η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων σε σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης.

Συγκεκριμένα από την χιλιομετρική θέση 5,6 (ανισόπεδος κόμβος Γαλατά) έως την χιλιομετρική θέση 12,3 (ανισόπεδος κόμβος Πλατανιά) της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισσάμου (περιοχή Δημοτικού Διαμερίσματος Σταλού) θα ισχύσει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων  και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται – διεξάγεται από τους ανισόπεδους κόμβους Γαλατά και Πλατανιά του Παλαιού Εθνικού Οδικού Δικτύου Χανίων – Κισσάμου. 

Αντιπεριφερειάρχης Χανιών: Το Υπ. Υποδομών να αναλάβει τις ευθύνες του

 

Στο μεταξύ ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης με δηλώσεις του άσκησε σκληρή κριτική στην στάση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αναφορικά με τον ΒΟΑΚ καλώντας το να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Έχουμε συνεννοηθεί με τον Περιφερειάρχη και έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως ονομάζεται, να στείλει ειδικούς τεχνικούς για να αντιμετωπισθεί η συγκεκριμένη κατολίσθηση» είπε ο κ. Βουλγαράκης, επισημαίνοντας και τα εξής:

«Αρμόδιο είναι το Υπουργείο, δεν είναι οι περιφερειακές ενότητες, ούτε η Περιφέρεια, άρα πρέπει να αναλάβει το Υπουργείο την ευθύνη του. Είναι ο μόνος εθνικός δρόμος που το Υπουργείο τον πασάρει μια στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, μια στην Περιφέρεια ….Η ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα εντάχθηκε στον ΟΑΚ, άρα θα πρέπει νομικά να λύσει το θέμα…. Περιμένουμε να έρθουν οι τεχνικοί του Υπουργείου….»

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook