Οι κάτοικοι προειδοποίησαν τον δήμο Χανίων, ότι καθημερινά κινδυνεύουν να καταπλακωθούν από πιθανή κατάρρευση, στην οδό Μαλινδρέτου

Στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, παρευρέθηκαν κάτοικοι από την περιοχή του Σταλού, προκειμένου να ζητήσουν να βρεθεί λύση αναφορικά με την πτώση τμήματος του βουνού, στην οδό Μαλινδρέτου.

Οι κάτοικοι τόνισαν ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ενώ δεν κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη καθώς όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι.

Δεν γίνεται ο δήμος να αναλάβει τα πάντα σαν ‘’κορόιδο’’ της παρέας

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι ο δήμος θα κάνει το καλύτερο που μπορεί και θα προσπαθήσει να επιταχύνει τις διαδικασίες, ώστε να δοθεί άμεσα λύση. «Η γραμμή μας είναι συγκεκριμένη, η Μαλιδνρέτου, ήταν ένα συνοδό έργο της εθνικής οδού όταν κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 90, το έργο ήταν ημιτελές και είχε γίνει και δικαστήριο. Ο μόνος που δεν είναι υπεύθυνος είναι ο δήμος. Ωστόσο, ο δήμος δεν θα αφήσει τους ανθρώπους έτσι, αν χρειαστεί θα πληρώσουμε εμείς την μελέτη, δεν θα κολλήσουμε στις 20.000 αυτό, όμως δεν θα σημαίνει ότι θα δεχτούμε όλο το κόστος. Το θέμα έχει πάει στο υπουργείο εσωτερικών και υπάρχει η βούληση και η  θέληση να συνεισφέρουν σε αυτό το θέμα. Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Έχουν χτιστεί με ακατάλληλο τρόπο τα σπίτια, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να επιταχύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε τα πράγματα, αλλά δεν θα γίνουμε τα “κορόιδα” και να αναλάβουμε το κόστος εξολοκλήρου σας δήμος, ενώ έχουν άλλοι τις ευθύνες».

Η κ. Αγγελάκη, υπογράμμισε ότι ο δήμος οφείλει να πιέσει την κυβέρνηση να επιλύσει το θέμα, με σθεναρή φωνή και όχι μέσω εγγράφων. Ο κ. Σχοινοπλοκάκης, τόνισε ότι είναι « υποχρέωση στους συμπολίτες μας είναι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, να

Ο κ. Σαρρής ανέφερε: «Σεβόμενοι την αγωνία των ανθρώπων να πρέπει να βρούμε λύσεις, αυτή η μεταφορά ευθυνών πρέπει να επιλυθεί. Θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε κάτι, σε τέτοιου είδους θέματα, θα πρέπει να αναλαμβάνουμε σαν δήμος την ευθύνη να δούμε τι θα γίνει. Η εταιρεία που θα φέρει τα γεωτρύπανα στον ΒΟΑΚ, να κάνει έλεγχο στον Σταλό. Χρειάζονται 20.000 ευρώ για να γίνει η μελέτη και ο δήμος πρέπει να την αναλάβει».

Ο κ. Παπαντωνάκης, τόνισε ότι θα πρέπει οι δημότες να προστατευθούν από το δήμο και να ληφθούν μέτρα ώστε να μην προκληθεί κάποιο τραγικό συμβάν «τότε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;».

Μετά τη συζήτηση για τον Σταλό, οι δημοτικοί σύμβουλοι, έθεσαν ερώτημα αναφορικά με τα σχολεία στον Κουμπέ και τις ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο, θέμα που ανέδειξε το flashnews.gr.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Ξανθουδάκης, τόνισε ότι στο κτίριο υπήρχαν ανέκαθεν προβλήματα και έπειτα από αυτοψία μηχανικών, ελήφθη η απόφαση να καθαιρεθούν τα στηθαία. Η έκταση των φθορών ωστόσο δημιούργησε την ανάγκη για συνολικότερη παρέμβαση για την αποκατάσταση του κτιρίου, που στεγάζει το 3ο και 4ο Γυμνάσιο και για αυτό είχε υποβληθεί αίτηση να ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ. Σύντομα, οπως διαβεβαίωσε ο κ. Ξανθουδάκης οι ζημιές θα αποκατασταθούν καθώς τα κτιριακά προβλήματα ειναι γνωστά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook