Το εθνικό και ευρωπαικό πρόγραμμα 500-100-3, του κόμματος ΜέΡΑ25, παρουσίασε και συζήτησε με τους Χανιώτες, ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, σε κεντρική πολιτική εκδήλωση σε ξενοδοχείο της πόλης σήμερα το απόγευμα. 

Ο κ. Βαρουφάκης, ήταν συνοδευόμενος την ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα, από τον υποψήφιο ευρωβουλευτη Κωνσταντίνο – Οδυσσέα Σταυρόπουλο και στελέχη του κόμματος στην Κρήτη. Ο ίδιος έδωσε πρώτα τον λόγο στην κ. Σακοράφα, η οποία εξύμνησε τα Χανιά, έναν τόπο που αγάπησε και από όπου, όπως τόνισε, ξεκίνησε την καριέρα της. “Παντα τα Χανιά θα έχουν μία μοναδική θέση στην καρδιά μου”, κατέληξε. 

Στη συνέχεια ο κ. Βαρουφάκης, πήρε το λόγο και εξήγησε ότι αν η Ελλάδα ακολουθήσει το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25, θα αλλάξει ριζικά την οικονομία της, χωρίς να θεσπιστούν νέοι νόμοι καθώς όλες οι αλλαγές, που προτείνονται είναι νόμιμες. “Μίλαμε για ένα πρόγραμμα 500-1-3. Το 500 σημαίνει 500 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία προορίζονται για πράσινες επενδύσεις, το 100 είναι 100 δισεκατομμύρια για την καταπολέμιση της φτώχειας και της ανέχειας και το 3 είναι 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, το ποσό που μποροούμε να γλιτώσουμε ως Ευρωζώνη, μειώνοντας το δημόσιο χρέος, νόμιμα, μέσα από την εγγύηση του κομματιού του δημοσίου χρέους, κάθε χώρας, που επιτρέπεται σύμφωνα με την συνθήκη του Μααστριχτ, δηλαδή το 60% του ΑΕΠ. Το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα που παρουσιάζει ολοκληρωμένο ευρωπαικό και ελληνικό πρόγραμμα γιατί αυτά τα δύο κλειδώνουν.Όσο συνεχίζεται αυτή τη κατάσταση η αποδόμηση της Ευρώπης και η ασφιξία της Ελλάδας θα πηγαίνουν χέρι με χέρι. Το ΜέΡΑ25, δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους να λύσουν όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ελλάδα, ταυτόχρονα. Η δαγκάνα σε τετραπλή χρεοκοπία οδηγεί τους νέους σε μετανάστευση, 12.000 νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό ενώ η Ελλάδα συνεχίζει να καταστρέφεται και η κατάσταση δεν σώζεται αν δεν γίνει αναδιάρθρωση του χρέους όλων των χωρών της Ευρωζώνης”. 

Αναφορικά με τις εκλογές ο κ. Βαρουφάκης τόνισε, ότι “το 2019 θα είναι εκλογική χρονιά αλλά και έτος επιδείνωσης της ελληνικής οικονομίας”. 

“Η Ελλάδα είναι το πιο σαθρό διαμέρισμα στην πολυκατοικία της Ευρωζώνης. Χρειαζόμαστε δραστικές κινήσεις. Αύριο το πρωί πρέπει όλοι οι λογικοί άνθρωποι, ανεξάρτητα από κόμματα και ταμπέλες να μειώσουμε τον ΦΠΑ στο 19% από το 24%, να μειώσουμε, τον φόρο των μικρομεσαίων και των μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και να αγωνιστούμε για μετατροπή του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου σε αναπτυξιακή τράπεζα”. 

Ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει την περιοδεία του στο Ρέθυμνο, Ηράκλειο και στην Ιεράπετρα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook