Η συναρμολόγηση της στρατιωτικής γέφυρας Μπέλευ στην παλαιά εθνική οδό Χανίων – Κισάμου στον Πλατανιά έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Οι εργασίες για την τοποθέτησή της σε στέρεο έδαφος για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία οχημάτων και αυτή έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Και ενώ όπως φαίνεται, η γέφυρα την Παρασκευή θα μπει στην θέση της, οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν για έναρξη της κυκλοφορίας από την Παρασκευή μάλλον διαψεύδονται.

Άλλωστε το Flashnews.gr με – όπως πάντα – σωστό και έγκυρο ρεπορτάζ, από την πρώτη ημέρα είχε δημοσιεύσει πως ο χρόνος ολοκλήρωσης αναμενόταν να είναι σε πέντε ημέρες (δείτε εδώ).

Δηλαδή πως δεν επρόκειτο να δοθεί στην κυκλοφορία πριν την ερχόμενη Κυριακή.

Και γιατί διαψεύδονται οι προσδοκίες κάποιων και δικαιώνεται το ρεπορτάζ του Flashnews.gr;

Γιατί δεν είναι αρκετή η τοποθέτηση της γέφυρας για να δοθεί η κυκλοφορία.

Χρειάζεται να πιστοποιηθεί η ασφάλειά της, να παραδοθεί και να παραληφθεί από την Περιφέρεια Κρήτης η οποία και πρέπει – σε συνδυασμό με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές – να εκδώσουν αποφάσεις για το πώς θα γίνεται αυτή η κυκλοφορία των οχημάτων.

Και μπορεί κάποιοι – όπως και εμείς – να αδημονούν, αλλά προέχει η ασφάλεια εκείνων που θα διέρχονται από την γέφυρα.

Να σημειώσουμε πως εκκρεμεί και το αίτημα του Δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη προς τον στρατό για την τοποθέτηση – στην συνέχεια – και μιας πεζογέφυρας καθώς από εκεί περνούν πάρα πολλοί με τα πόδια και ειδικά οι τουρίστες.

Το πρωί της Παρασκευής λοιπον τα νεώτερα και πάντα έγκυρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook