Εκδόθηκε ψήφισμα ενάντια στην εγκατάσταση της συγκεκριμένης μονάδας 

Την αντίθεση τους αναφορικά με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ενέργειας φυσικού αερίου, στο πέρα Πλατάνι εξέφρασαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις με τον δήμαρχο Χανίων να τονίζει ότι το δημοτικό συμβούλιο Χανίων πρόκειται να παρέμβει ώστε να αρθεί η συγκεκριμένη απόφαση.

Στα πλαίσια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, εκδόθηκε ψήφισμα  για το συγκεκριμένο θέμα, με τους επικεφαλείς των παρατάξεων να αναφέρουν ότι μία τέτοια μονάδα θα δημιουργούσε πρόβλημα καθώς όχι μόνο θα επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά ελλοχεύει και κινδύνους αφού κοντά στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονται οικίες.

Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, υπογράμμισε, ότι ο συγκεκριμένος όμιλος έχει στην κατοχή του την έκταση στο πέρα Πλατάνι και έκανε αίτηση ώστε να χωροθετηθεί εκεί μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο. «Το χωροταξικό της περιφέρειας Κρήτης, προβλέπει τη δυνατότητα εγκατάστασης μονάδων μεσαίας και υψηλής όχλησης. Το θέμα πάει τώρα προς τη ΡΑΕ (ρυθμιστικλή αρχή ενέργειας), εκείνη θα αποφασίσει, θα εκφραστούν αντιρρήσεις, το δικό μας συμβούλιο θα παρέμβει και θα δούμε τι θα αποφασίσουμε. Πιστεύω ότι υπάρχει μία αρνητική διάθεση για τέτοιου είδους μονάδες, καθώς υπάρχουν εκεί κοντά κατοικίες και μπορεί να προκύψουν κίνδυνοι. Θέλουμε επενδύσεις στην ενέργεια αλλά όχι σε σημεία που δημιουργούν ανησυχία».

Ο δημοτικός σύμβουλος, Άρης Παπαδογιάννης, από την πλευρά του ισχυρίστηκε ότι για να γίνει αυτή η μονάδα παραγωγής πρέπει να γίνουν αλλαγές στο χωροταξικό κάτι που δεν ενδείκνυται. «Να υπάρχει στενή παρακολούθηση και συμμετοχή στην ενημέρωση αφού δεν προβλέπεται».

Ο Μιχάλης Βλαχάκης, πρώην Αντιδήμαρχος, ανέφερε ότι στο πέρα Πλατάνι δεν προβλέπεται να γίνει νέα μονάδα παραγωγής ενέργειας, ενώ τόνισε ότι μέχρι τις 23 Μαρτίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία ώστε να παρέμβει ο δήμος στη ΡΑΕ. 

Εκ μέρους της δημοτικής κοινότητας Σούδας, ο Κωνσταντίνος Φωκάς, τόνισε, ότι στην Κρήτη υπάρχουν ήδη τρία εργοστάσια ενέργειας. «Η ΔΕΗ έχει ζητήσει την ανάκληση της άδειας από το 2017. Οι τοπικές κοινότητες Τσικαλαριών, Σούδας και Απτέρων, ζητάμε από κοινού, να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής και του κόλπου της Σούδας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook