«Υγεία, Παιδεία και Ασφάλεια είναι πρωταρχικά αγαθά, χωρίς τα οποία η κοινωνία δεν μπορεί να προχωρήσει», επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων, επικεφαλής του συνδυασμού «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», Ευτύχης Δαμιανάκης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Αγιος Γεώργιος».

Μετά τις επισκέψεις του στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, ο κ. Δαμιανάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, συναντήθηκε διαδοχικά, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων.

Ο κ. Δαμιανάκης ενημερώθηκε από τον διοικητή Μηνά Βουλγαρίδη και τον υποδιοικητή Γιώργο Ζουρίδη για μια σειρά από θέματα που αφορούν το Νοσοκομείο Χανίων.

Ο κ. Δαμιανάκης αφού ευχαρίστησε για την υποδοχή και την ουσιαστική ενημέρωσή του, δήλωσε ότι: «Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έχουν καθήκον να δίνουν διαρκώς το παρόν στηρίζοντας έμπρακτα το Νοσοκομείο καθώς η καλή ή η κακή πορεία του αντανακλάται, άμεσα ή έμμεσα, στη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών».

Παράλληλα, εξήγησε ότι για τον ίδιο και τους συνεργάτες του το ατομικό δικαίωμα στην υγεία, που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και δήλωσε «φανατικός θιασώτης ενός υγιούς δημόσιου Συστήματος Υγείας», η αναβάθμιση του οποίου αποτελεί μονόδρομο, όπως τόνισε, εκτιμώντας ότι οι ανάγκες για ένα ισχυρό, λειτουργικό και αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγείας θα είναι μεγαλύτερες τα επόμενα χρόνια.

«Η υγεία δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό. Το ΕΣΥ είναι ένα δυναμικό σύστημα, που συνεχώς πρέπει να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Θέλω να γίνει σαφές πως η συναντίληψη που έχουμε ως Δημοτική Κίνηση είναι ότι, για εμάς, το θέμα αυτό είναι και θα είναι κορυφαίο, πέραν από αρμοδιότητες, για να απολαμβάνουν οι πολίτες καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες υγείας».

Ο κ. Δαμιανάκης σημείωσε, ακόμη, ότι είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που καταβάλλουν γιατροί και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου για την αποτελεσματική του λειτουργία. «Προσφέρουν όλοι πολύ σοβαρό έργο, το οποίο θα μπορούσε να είναι καλύτερο, όμως αυτό δεν εξαρτάται πάντα από τις ανθρώπινες δυνάμεις», είπε και χαρακτήρισε πολύ θετική εξέλιξη τη λειτουργία νέων Τμημάτων στο Νοσοκομείο Χανίων τα τελευταία χρόνια.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης ευχαρίστησε τον κ. Δαμιανάκη για την επίσκεψη, τονίζοντας ότι «είστε ο πρώτος υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων που μας επισκέπτετε χρονικά. Χάρηκα για το γεγονός ότι έχουμε την ίδια αντίληψη για τη στήριξη που θα πρέπει να έχει το δημόσιο σύστημα υγείας από την πολιτεία».

Στη διάρκεια της συνάντησής του με τους εργαζόμενους, ο κ. Δαμιανάκης ενημερώθηκε για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Χανίων, τα οποία αφορούν κυρίως, όπως επισημάνθηκε, στις μεγάλες ελλείψεις κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, στην ανάγκη βελτίωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και στην αδυναμία έγκαιρης εξυπηρέτησης των ασθενών για συγκεκριμένες εξετάσεις, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση το Γαστρεντερολογικό Τμήμα.

Ο κ. Δαμιανάκης σημείωσε, στη διάρκεια των τοποθετήσεών του, ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει μεν καμία αρμοδιότητα στα θέματα του Νοσοκομείου, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει υποχρέωση να πιέζει με κάθε πρόσφορο τρόπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους, ο κ. Δαμιανάκης συντάχθηκε απολύτως και συμφώνησε να στηρίξει ουσιαστικά το πολυετές αίτημα για τη δημιουργία ενός Παιδικού Σταθμού, εντός του περιβάλλοντος χώρου του Νοσοκομείου, ο οποίος θα καλύπτει τις ανάγκες όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά και κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Το Νοσοκομείο πρέπει να γίνεται καλύτερο και όχι χειρότερο. Το χρειάζεται ο Νομός, το έχει απόλυτη ανάγκη. Πρέπει όλοι να φροντίζουμε γι’ αυτό και να διαφυλάττουμε το Νοσοκομείο μας ως κόρη οφθαλμού», κατέληξε ο κ. Δαμιανάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook