Το Εργατικό Κέντρο Χανίων επισκέφθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά».

Στη διάρκεια της συνάντησης, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων αναφέρθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα, θεσμικά και μη, που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι, όπως είναι η μείωση των αμοιβών, η κατάργηση επιδομάτων, η ανασφάλιστη εργασία και η διόγκωση της μερικούς απασχόλησης, επισημαίνοντας την ανάγκη έμπρακτης στήριξης του εργατικού δυναμικού.

Ο Ευτύχης Δαμιανάκης επεσήμανε, αρχικά, ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο για την ευρύτερη αναπτυξιακή διαδικασία. Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη καθημερινών ελέγχων με στόχο την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, που σε πολλές περιπτώσεις καταστρατηγείται.

Ο κ. Δαμιανάκης αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα βελτίωσης του εργασιακού περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι οι καλές σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και η διαρκής εκπαίδευση και κατάρτιση του εργατικού δυναμικού είναι αναγκαίες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων με τρόπο επωφελή και για τις δύο πλευρές.

Τέλος, η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων και ο κ. Δαμιανάκης συμφώνησαν ότι θα είναι σε σταθερή επικοινωνία για τα εργασιακά θέματα.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook