Τα απορριμματοφόρα είναι εξοπλισμένα με σύγχρονους μηχανισμούς ασφαλείας των εργαζομένων

Πέντε καινούρια απορριμματοφόρα, τέσσερα jcb και πέντε μικρά επιβατηγά αυτοκίνητα παρέλαβε σήμερα ο δήμος Χανίων ενισχύοντας τον υπάρχοντα στόλο οχημάτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα νέα απορριμματοφόρα εξοπλίζονται με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας για την προστασία και των εργαζομένων κατά την αποκομιδή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα: “Συνολικά κόστισαν 1,5 εκατ. ευρώ από τα οποία οι 260.000 προέρχονται από το πρόγραμμα Φιλόδημος και τα υπόλοιπα από ιδίους πόρους του δήμου. Αντικαταστήσαμε έναν στόλο ο οποίος ήταν πραγματικά γερασμένος καθώς από το 2006 είχε να αγοράσει απορριμματοφόρο ο δήμος Χανίων. Επίσης, ακολουθεί ένα ακόμα πρόγραμμα με προμήθεια επιπλέον 5 νέων απορριμματοφόρων, ενώ θα αγοραστούν και 3 φορτηγά. Όλα αυτά κοστίζουν περίπου 1 εκατ. ευρώ. Οι επενδύσεις είναι σε έναν τομέα που πάσχει πολύ ο δήμος καθώς έχει έναν πεπαλαιωμένο στόλο, κοστίζει πολύ η συντήρησή του και δυστυχώς δεν ήταν πάντα διαθέσιμος να εξυπηρετήσει τους πολίτες. Έχουμε νοικοκυρέψει τα ανταποδοτικά μας τέλη που μας επιτρέπουν να κάνουμε επενδύσεις στην καθαριότητα. Ήδη έχουμε προμηθευτεί 1500 καινούριους κάδους.”

Όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος καθαριότητας, Γεωργία Αποστολάκη – Σαρικάκη: “Όλες οι προμήθειες που έκανε ο δήμος για την ανανέωση του στόλου των απορριμματοφόρων, των μηχανημάτων, των φορτηγών και των επιβατηγών, ξεκίνησαν πριν δυο χρόνια που ανέλαβα την υπηρεσία καθαριότητας. Με άριστη συνεργασία με την οικονομική υπηρεσία και τον δήμαρχο, τους προϊσταμένους στην υπηρεσία, τρέχοντας και πιέζοντας έγιναν οι προμήθειες ώστε τα ανταποδοτικά τέλη που ο δημότης πληρώνει να γυρίσουν σε αυτόν.”

 

Στην αναβάθμιση των απορριμματοφόρων με την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας όπως ορίζει ευρωπαϊκή οδηγία αναφέρθηκε ο υπεύθυνος συνεργείου στο αμαξοστάσιο δήμου Χανίων, Νίκος Βλαμάκης: 

“Σε αυτά τοποθετούμε κάμερες που βοηθούν τον οδηγό να βλέπει τι κάνουν πίσω οι εργάτες του, έχουν σύστημα ασφαλείας κατά το οποίο το αυτοκίνητο αμέσως ακινητοποιείται αν ο οδηγός επιλέξει όπισθεν και είναι πάνω στους πατητήρες οι εργάτες. Ένα ακόμα σύστημα ασφαλείας δεν επιτρέπει στον οδηγό να αναπτύξει ταχύτητα πάνω από 30χλμ από τη στιγμή που οι εργάτες βρίσκονται στους πατητήρες, έχει κουμπιά κινδύνου και μανιτάρια ασφαλείας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook