Το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου για να καταστεί το Ηράκλειο, γαστρονομικός προορισμός, «Πρωτεύουσα της Κρητικής Γεύσης», στηρίζει η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Η Υπουργός Τουρισμού, χθες Δευτέρα 15 Απριλίου, είχε  μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο, Τεχνικών Έργων – Μελετών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γιάννη Αναστασάκη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Gean Andrea Garancini, παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνο Τουρισμού για το ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ηγουμενίδη. 

Στο πλαίσιο της συζήτησης παρουσιάστηκε η στρατηγική του Δήμου στον τουρισμό και η νέα επικοινωνιακή τουριστική ταυτότητα του Ηρακλείου. Από την πλευρά του Δήμου δόθηκε έμφαση στην στρατηγική επιλογή να καταστεί το Ηράκλειο γαστρονομικός προορισμός, «Πρωτεύουσα της Κρητικής Γεύσης» και παρουσιάστηκαν τα επόμενα αναγκαία βήματα για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Προσκλήθηκε μάλιστα η Υπουργός να παραστεί στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2019», που θα πραγματοποιηθούν  από τις 26-29  Σεπτεμβρίου στο χώρο της παλιάς Λαχαναγοράς.

Η Υπουργός Τουρισμού δήλωσε την στήριξη στο οραματικό εγχείρημα του Δήμου Ηρακλείου και των τοπικών φορέων και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της γαστρονομίας, που έχει αρχίσει να υλοποιείται από το 2018 και δεσμεύτηκε ότι οι φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Ηράκλειο, Ημέρες Γαστρονομίας 2019» θα είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook