«Κατάφερα να ζήσω το όνειρο, ένα εκατομμύριο θαύματα έχουν ανοίξει αυτόν τον δρόμο» είχε πει για τη ζωή της

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 36 ετών η Charity Tillemann-Dick, φημισμένη σοπράνο της όπερας που είχε εμφανιστεί σε ορισμένα από τα πιο προβεβλημένα θέατρα στον κόσμο, παρότι είχε χρειαστεί να υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση πνευμόνων.

Η οικογένειά της ανακοίνωσε τη θλιβερή είδηση με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

«Σήμερα το πρωί, η αυλαία στη ζωή της έκλεισε. Η αγαπημένη μας Charity έφυγε ήρεμα από τη ζωή με τον σύζυγο, τη μητέρα και τα αδέλφια της στο πλευρό της» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η καρδιά μας ράγισε. Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος είναι σκοτεινός. Αλλά η ακτινοβολία της Charity φτάνει πολύ πέρα από το τραγικό της τέλος, τόσο νωρίς. Έτσι, η Charity είναι πάντα μαζί μας. Είναι ο ήρωάς μας. Την αγαπάμε»

Η Tillemann-Dick είχε διαγνωστεί με πνευμονική υπέρταση στην ηλικία των 20 ετών, ενώ σπούδαζε στη Βουδαπέστη. Πριν γίνει η διάγνωση συχνά της κοβόταν η ανάσα και σε διάστημα λίγων μηνών είχε λιποθυμήσει τρεις φορές.

Όμως το 2009 η κατάστασή της επιδεινώθηκε και υποβλήθηκε στην πρώτη μεταμόσχευση πνευμόνων.

Το σώμα της όμως απέρριψε το μόσχευμα και το 2012 χρειάστηκε να υποβληθεί σε νέα μεταμόσχευση.

Μετά τη δεύτερη επέμβαση της έδωσαν πέντε χρόνια ζωής.

 

Η θλιβερή «πρόβλεψη» δεν απέτρεψε την Tillemann-Dick από το να επιτύχει τους στόχους της.

«Ήξερα πως ο θάνατος θα ήταν άμεσος αλλά κατάφερα να ζήσω αυτό το όνειρο» είχε πει μετά την εμφάνισή της στο Lincoln Center το 2011. «Ένα εκατομμύριο κι ένα θαύματα έχουν ανοίξει αυτόν τον δρόμο…».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook