Οι διαδικασίες προχωρούν ώστε να βρεθεί σύντομα οικόπεδο που θα στεγάσει το 1ο νηπιαγωγείο στον Άγιο Λουκά

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το θέμα που αφορούσε στην τροποποίηση της απόφασης για την συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα επιλέξει και θα εκτιμήσει ένα οικόπεδο στο οποίο θα φιλοξενηθεί το 1ο Νηπιαγωγείο στον Άγιο Λουκά και άλλα κτίρια στα οποία θα στεγαστούν επιπλέον σχολικές μονάδες. 

Το ζήτημα του 1ου νηπιαγωγείου του Αγίου Λουκά, τέθηκε στα θέματα εντός ημερησίας διάταξης,  καθώς το σχολείο θα πρέπει σύντομα να μεταφερθεί σε ένα καταλληλότερο κτίριο. Όπως τόνισε ο κ. Βαρδάκης, μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα, ο δήμος Χανίων, έλαβε ένα έγγραφο, το οποίο αφορούσε στην έξωση του 1ου νηπιαγωγείου, οπότε έπρεπε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αναζήτηση χώρου.

Ο κ. Βαρδάκης, ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα τέθηκε τη δεδομένη στιγμή και όχι νωρίτερα, καθώς έπρεπε να επικαιροποιηθεί μία απόφαση προηγούμενης επιτροπής. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι το έργο θα περάσει από την οικονομική επιτροπή και θα δημοπρατηθεί για να προκύψουν τα ακίνητα που θα έχουν συμμετάσχει στον πλειοδοτικό διαγωνισμό ενώ η επιτροπή με τον αρμόδιο από τις κτιριακές υποδομές του ΟΣΚ,  θα εκτιμήσει κατά πόσο είναι κατάλληλα αυτά τα κτίρια. 

Η κ. Αγγελάκη, από την πλευρά της, ανέφερε πώς είναι θλιβερό το γεγονός ότι το θέμα έρχεται τώρα στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ θα έπρεπε να έχει συζητηθεί από τον Ιούνιο του 2018.  Στην ψηφοφορία η κ. Αγγελάκη, δήλωσε παρούσα, όπως και ο κ. Λειψάκης, ενώ ο κ. Ρίζος απείχε. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook