Δείτε ποιοι είναι οι 49 +1 που θα διοικήσουν το δήμο τα επόμενα χρόνια

Οριστικοποιήθηκαν μετά την ανακήρυξή τους από το Πρωτοδικείο Χανίων τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Χανίων, που θα διοικήσουν το δήμο την επόμενη θητεία, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

Το σώμα του δημοτικού συμβουλιου Χανίων που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές απαρτίζεται από 49 δημοτικούς συμβούλους ενώ στο "τιμόνι" θα βρίσκεται ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Αρκετοί από αυτούς έχουν πολυετή εμπειρία και δράση στα αυτοδιοικητικά πράγματα, κάποιοι λιγότερη ή καθόλου όμως όλοι συμμετέχουν με ισότιμο τρόπο στο νέο διοικητικό συμβούλιο, που σημειωτέον για πρώτη φορά ελέω "Κλεισθένη", η δημοτική ομάδα του δημάρχου δεν έχει την πλειοψηφία.

Δείτε τα σύντομα βιογραφικά των 49 +1 που θα διοικήσουν το δήμο τα επόμενα χρόνια

Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος, "Για τα Χανιά"

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης γεννήθηκε το 1982 στην Κερά Κισσάμου.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Εφαρμοσμένης Οικονομικής και Χρηματοοικονομικής με ειδίκευση σε θέματα ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάστηκε ως οικονομικός σύμβουλος στην Αθηναϊκή Αναπτυξιακή, ενώ είναι συνιδιοκτήτης της οικογενειακής βιοτεχνίας «Κρητικά Εδέσματα Σημανδηράκη».

Είναι γενικός γραμματέας του Οικονομικού Επιμελητηρίου στο Τμήμα Δυτικής Κρήτης και μέλος της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Δ.Ε. Χανίων (4 έδρες) 

Ιωάννης Γιαννακάκης

Ο Γιάννης Γιαννακάκης γεννήθηκε το 1973 και ζει στα Χανιά. Είναι μουσικός και καθηγητής μουσικής. Έχει εργαστεί για 15 χρόνια σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως καθηγητής μουσικής. Συμμετείχε στα μουσικά σύνολα: ETSI DE, Φωνές του Νότου, Καταφωνή, Σιγανά Ποτάμια, Guest Who.

Είναι καλλιτεχνικός υπεύθυνος των ομάδων Passe-pARTout και Καθ' Ωδών και συντονίζει εθελοντικά τη μουσική ομάδα του 2ου ΣΔΕ στις Φυλακές Χανίων.

Έχει συνθέσει μουσική για θέατρο και ταινίες μικρού μήκους.

Νικόλαος Χαζιράκης

Ο Νίκος Χαζιράκης γεννήθηκε το 1981 στα Χανιά, όπου και κατοικεί. Είναι γιος του Ιωάννη Χαζιράκη, συνταξιούχου καθηγητή Φυσικής και της Πόπης Παπαδάκη – Χαζιράκη, συνταξιούχου δικηγόρου. Είναι παντρεμένος με την Άρτεμις Χριστοπούλου, δικηγόρο και έχουν δύο παιδιά.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το 2005.

Είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, ιδρυτικό μέλος και συνέταιρος στην «ΧΚ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με έδρα τα Χανιά. Εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων επί τρεις συνεχείς θητείες, από το 2011 έως σήμερα. Ανέλαβε καθήκοντα ταμία και υπευθύνου του Τομέα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Συλλόγου. Από το 2013 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων (Ε.Α.Κ.), που διαχειρίζεται τις δημόσιες εγκαταστάσεις του Εθνικού Σταδίου, του Εθνικού Κολυμβητηρίου και του Εθνικού Σκοπευτηρίου στα Χανιά.

Έχει οριστεί επιστημονικός υπεύθυνος του έργου LIFE NATURA–THEMIS, πενταετούς προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά στην ποινική δίωξη εγκλημάτων κατά της άγριας ζωής σε περιοχές του Δικτύου NATURA 2000. Διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ) ως εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Συμμετέχει οργανωτικά και αγωνιστικά στις ομάδες ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, σε εργασιακά τοπικά και πανελλήνια πρωταθλήματα Δικηγορικών Συλλόγων. Μέλος οργανωτικής επιτροπής 10ου Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου (Χανιά, 2017).

Συμμετείχε για περισσότερα από δέκα χρόνια στις εξορμήσεις του Ορειβατικού Συλλόγου Χανίων σε χιονοδρομικά κέντρα και πανελλήνιες ορειβατικές συγκεντρώσεις. Εθελοντής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ελένη Ζερβουδάκη

Η Ελένη Ζερβουδάκη γεννήθηκε το 1966 στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και μεγάλωσε στα Χανιά όπου και ζει.

Σπούδασε Παιδαγωγικά και είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης και Διδακτορικού Τίτλου και είναι Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.
Εργάζεται ως εκπαιδευτικός από το 1988 και τα τελευταία οκτώ χρόνια είναι Διευθύντρια στο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων.

Έχει συνεργαστεί για τη συγγραφή βιβλίου και έχει αρκετές παρουσιάσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Έχει διδάξει για πέντε χρόνια στα ελληνικά σχολεία του Μονάχου, ως αποσπασμένη δασκάλα. Συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τρία χρόνια στην πρακτική άσκηση των φοιτητών. Τα ενδιαφέροντά της άπτονται των σχέσεων Οικογένειας-Σχολείου-Παιδιών. Έχει δραστηριοποιηθεί σε πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους.

Ιωάννης Σημανδηράκης

Ο Γιάννης Σημαντηράκης γεννήθηκε το 1962 στην Μαλάθυρο Κισάμου. Τελείωσε τη Μέση Τεχνική Σχολή Κισάμου με ειδίκευση στις εργαλειομηχανές και παρακολούθησε ταχύρρυθμα μαθήματα στον ΟΑΕΔ Χανιών λαμβάνοντας την ειδίκευση του συντηρητή. Εργάστηκε ως ελαιοχρωματιστής, βοηθός εργολάβου και οικοδόμου. Από το 1988 είναι Υπάλληλος στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, με την ειδικότητα του Υφαλοχρωματιστή.

Συμμετείχε στα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κατά τη φοίτηση των παιδιών του σε σχολεία της πόλης των Χανίων.

Ιδρυτικό μέλος της φιλοτελικής-πολιτιστικής εταιρίας Χανίων «Ο Φάρος», σήμερα είναι Πρόεδρός της.

Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό, διατελώντας μέλος του Δ.Σ. (ταμίας) του Συλλόγου Εργαζομένων Ναυστάθμου Κρήτης.
Σήμερα είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΠΟΕ-ΥΕΘΑ Κρήτης και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΠΟΕ-ΥΕΘΑ Ελλάδος.

Δ.Ε. Ακρωτηρίου (1 έδρα)

Μιχαήλ Καλογριδάκης

Γεννήθηκε το 1982 στα Χανιά. Από τα 6 μου χρόνια κατοικώ στον πανέμορφο Άγιο Ονούφριο Ακρωτηρίου. Ζώντας σε μια περιοχή μακριά από τα φώτα της πόλης, έχω βιώσει την δυσανάλογη ανάπτυξη του βιοτικό επίπεδου,σε ότι αφορά τις υποδομές, σε σχέση με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού.

Πήγα σχολειό στα Κουνουπιδιανά και αποφοίτησα από το Ε.Π.Λ.ΧΑΝΙΩΝ. Το 2008 πήρα το πτυχίο μου, στην επικοινωνιακή διαφήμιση (Communication Marketing), από το Αμερικάνικο κολλέγιο Αθηνών ( DEREE) . Από το 2011 ασχολούμαι με τον τουριστικό κλάδο, έχοντας την προσωπική μου επιχείρηση με έδρα τον Άγιο Ονούφριο, προμηθεύοντας μαγαζιά σε όλο τον νομό με τουριστικά είδη, συνεργαζόμενος με τις εκδόσεις "Αφοί Μαρματάκη" με έδρα τον Παζινό Ακρωτηρίου. Παράλληλα από το 2012 καλλιεργώ βιολογική Μαλοτήρα και Μαντζουράνα στον Ομαλό, λίγο πριν το φαράγγι της Σαμαριάς!

Σεβόμενος τις αξίες που έχω πάρει από τους γονείς μου, Ιωάννη και Ευαγγέλια Καλογριδάκη, την αγάπη που έχω δεχτεί από την αδελφή μου Μαρία και τον κύκλο μου, δεν παραμέλησα να ζω τις στιγμές του τόπου μου και να συνυπάρχω με τους συμπολίτες μου με αξιοπρέπεια. Το 2011 συμμετείχα στον πολιτιστικό σύλλογο του Αγίου Ονούφριου για μια διετία ως πρόεδρος και εκεί αντιμετώπισα για πρώτη φορά, όλα αυτά που με ενοχλούν σαν δημότη Χανίων και νέο άνθρωπο. Είμαι αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών από το 2014, οπότε και εκλέχτηκα, μέχρι και σήμερα. Η μέχρι τώρα ενασχόληση μου με τα κοινά, με έκανε να καταλάβω ότι αν αναλάβουν άνθρωποι ανιδιοτελής, με όραμα και όρεξη για δουλειά, την διοίκηση του Δήμου μας, τα ΧΑΝΙΑ μας μπορούν να γίνουν σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο!

Δ.Ε. Ελευθερίου Βενιζέλου (1 έδρα)

Στυλιανός Μιχαηλάκης

Ο Στέλιος Μιχαηλάκης, γεννημένος στη Μαλάξα το 1968, πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Αθήνα και επέστρεψε στα Χανιά, στον τόπο που αγαπούσε παθολογικά, στα δέκα του χρόνια. Είναι πατέρας δυο παιδιών που απέκτησε με την εκλεκτή της καρδιάς του Γεωργία Γεωργουδάκη, καθηγήτρια αγγλικών.

Απέκτησε πτυχίο Μηχανικού Τροχοφόρων Οχημάτων και στη συνέχεια, αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο των λιπαντικών εκπροσωπώντας μια εταιρία παγκόσμιας εμβέλειας. Επιπλέον διατηρεί συνεργείο-βουλκανιζατέρ και ασχολείται με το εμπόριο ελαστικών αναρτήσεων και ειδών αυτοκινήτου. Με την οικογένειά του διατηρεί τουριστικά καταλύματα στη Μαλάξα.

Σε ηλικία 19 ετών ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τον χώρο του αγωνιστικού αυτοκίνητου με συμμετοχή του σε αγώνες τόσο ως οδηγός όσο και στον οργανωτικό τομέα. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στην Αθλητική Λέσχη Αυτοκινήτου Χανίων για είκοσι χρόνια.

Μεγαλώνοντας τα δυο του παιδιά, τα οποία ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, ξεκίνησε δειλά δειλά και αυτός να μπαίνει στον διοικητικό τομέα του ποδοσφαίρου. Διετέλεσε για δυο χρόνια αντιπρόεδρος και πέντε χρόνια μέχρι και σήμερα πρόεδρος στον Ηρακλή Νεροκούρου.

Δ.Ε. Θερίσου (1 έδρα)

Αναστάσιος Αλόγλου

Ο Τάσος Αλόγλου γεννήθηκε στα Περιβόλια το 1979. Τελείωσε το Λύκειο στα Χανιά και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ της Μεγάλης Βρετανίας. 

Από το 2005 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος-λογιστής αλλά και ως εκπαιδευτικός.

Το 2016 διορίστηκε στην Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ από το 2017 εργάζεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και συγκεκριμένα στη Δ.Ο.Υ. Χανίων.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Σπυρ. Καψωμενάκη, οικονομολόγο από τις Μουρνίες και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Δ.Ε. Κεραμειών

Ιωάννης Νικηφοράκης (1 έδρα)

Ο Γιάννης Νικηφοράκης (Τζανέρης) γεννήθηκε το 1985, έχει καταγωγή από τη Δρακώνα Κεραμειών και κατοικεί στις Μουρνιές. Είναι παντρεμένος με την Αιμιλία Σαριδάκη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του ΤΕΙ Κρήτης, δραστηριοποιείται στο οικογενειακό εστιατόριο «Ο Τζανέρης και η Αρχόντισσα», είναι Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δρακώνας Κεραμειών, Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου Δρακώνας «Ο Άγιος Γεώργιος» και Γραμματέας του Μελισσοκομικού Συλλόγου Χανίων «Η Μέλισσα».

Δ.Ε. Σούδας (1 έδρα)

Μιχαήλ Τσουπάκης

Ο Μιχάλης Τσουπάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1971 όπου και ζει, έχει καταγωγή από τα Κεραμειά και είναι απόφοιτος του 3oυ ΕΠΑΛ Χανιών. Είναι παντρεμένος με την Γεωργία Τσιτσιριδάκη και έχει δύο παιδιά.

Από το 1992 εργάζεται στο ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης ως Διαχειριστής Μεταφορών και Προϊστάμενος Γραφείου Κινήσεως και το 2008 έγινε Διευθυντής.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης καθώς και αντιπρόσωπος στην Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΟΥΠΑΕ). Παράλληλα ασχολείται και με τη μεγάλη αγάπη του, το ποδόσφαιρο, ως πρόεδρος της Ακαδημίας Σούδας από το 2005.

Άρης Παπαδογιάννης - "Η Απάντηση... τα Χανιά μας" (Συνολικά 13 έδρες)

Δ.Ε. Χανίων (5 έδρες)

Άρης Παπαδογιάννης

Ο Άρης Παπαδογιάννης γεννήθηκε το 1957, είναι Αρχιτέκτονας - Μηχανικός και με την ιδιότητα αυτή είναι αντιπρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων επί 18 συνεχή έτη. Είναι εκλεγμένο μέλος της κεντρικής Αντιπροσωπίας Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ επί συνεχή 16 έτη. Διατέλεσε Γραμματέας που ΕΛΚΕΠΑ για 2 έτη. Έχει μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση. Διετέλεσε αντιδήμαρχος Δήμου Χανίων την περίοδο 2003-2006 και την περίοδο 2007-2010 με Αρμοδιότητα - Πολεοδομία Τεχνική Υπηρεσία. Γραφείο Προγραμματισμού -Νέες Τεχνολογίες- Κυκλοφοριακά.-Παλιά Πόλη του Δήμου Χανίων-Κτηματολόγιο- Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του ΚΑΜ και Πρόεδρος Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου έως το 2010.

Δημήτριος Λειψάκης

Ο Δημήτρης Λειψάκης έχει συμπληρώσει 20 χρόνια στην  Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου Βαθμού χωρίς διακοπή.  Εκλέγεται χωρίς διακοπή στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χανίων από το 1998. Έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος την περίοδο 2000-2002 και επίσης Αντιδήμαρχος την περίοδο 2011-2014. Υπήρξε πρόεδρος του ΟΔΗΚΟΙΠ, ΔΟΑΧ, ΔΗΠΕΘΕΚ, ΔΗΠΕΧ.  Επίσης είναι παντρεμένος από 1985 και πατέρας 4 παιδιών.

 Γεώργιος Τσαπάκος

Γεννήθηκε στο Βαμβακόπουλο το 1972. Είναι έγγαμος και έχει δυο παιδιά. Ασχολήθηκε πρώτη φορά ως Δημοτικός Σύμβουλος το 1998 στον πρώην Δήμο Θερίσου. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος- Αντιδήμαρχος- Δήμαρχος του πρώην Δήμου Θερίσου. Επίσης συμμετείχε και πρόεδρος σε αρκετές επιτροπές ενώ υπήρξε δημοτικός σύμβουλος την τελευταία περίοδο 2014-2019

Εμμανουήλ Καραγιαννάκης

Ο Εμμανουήλ Καραγιαννάκης γεννήθηκε το 1969 και είναι εγγαμος πατέρας  2 παιδιών. Είναι πτυχιούχος του Πάντειου Πανεπιστημίου (Τμήμα Δημ. Διοίκησης) και από το 2006 εκλέγεται στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χανίων. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Κυδωνίας (2006-2010), Αντιδήμαρχος Ν. Κυδωνίας Χανίων (2011-2014), Μέλος Δ.Σ. ΚΥΔΩΝ Α.Ε. (2011-σήμερα),  Μέλος  Σχολικής Επιτροπής Εκπαίδευσης (2011-σήμερα). Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χανίων (2014-2019).

Εμμανουήλ Φραγκάκης

Ο Μανώλης Φραγκάκης γεννήθηκε το 1952 και είναι πτυχιούχος Κινησιολογίας-Φυσιοθεραπείας. Διατηρεί εργαστήριο Φυσιοθεραπείας στα Χανιά. Υπήρξε αθλητής κλασικού αθλητισμού (στίβου) και διετέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας. Στην αυτοδιοίκηση έχει πολυετή παρουσία και διετέλεσε: Νομαρχιακός Σύμβουλος Χανίων, Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος Δ. Συμβουλίου Χανίων, Πρόεδρος Τουριστικής Προβολής, Πρόεδρος Κέντρου Εξαρτησιογόνων Ουσιών, Μέλος Διοίκησης Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Αντιπρόεδρος ΕΑΚ Χανίων, Αντιδήμαρχος Δήμου Χανίων

Δ.Ε. Ακρωτηρίου (1 έδρα)

Λάμπρος Γούλας

Ο Λάμπρος Γούλας γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1950 και είναι απόστρατος αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας, έγγαμος με δύο παιδιά.  Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, από το 1988 ως το 1992. Ταυτόχρονα ανέπτυξε μακρά και συνεχή παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού τα τελευταία 17 χρόνια εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Πιο συγκεκριμένα, διετέλεσε εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος Ακρωτηρίου, αντιδήμαρχος Ακρωτηρίου και τα τελευταία 9 χρόνια, δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χανίων

Δ.Ε. Ελευθερίου Βενιζέλου (2 έδρες)

Εμμανουήλ Κεμεσίδης

Γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στη Χρυσοπηγή Νεροκούρου. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Αποφοίτησε από τη Σχολή Διοικητικών Στελεχών ΕΛ.ΤΑ το 1996. Διετέλεσε Επιθεωρητής πωλήσεων Δυτικής Κρήτης και Προϊστάμενος στα ΕΛ.ΤΑ. με βαθμό Τμηματάρχη. Διετέλεσε επί σειρά ετών κεντρικό στέλεχος της Π.Ο.Σ.Τ ΕΛ.ΤΑ. Υπήρξε μέλος της Διοίκησης Εργατικού Κέντρου Χανίων. Οκτώ χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου και την τετραετία 2007-2010 Δήμαρχος του εν λόγω Δήμου. Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΔΙΣΑ και του Συνδέσμου Αποχέτευσης των περιαστικών Δήμων. Μέλος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.). Μέλος του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων Περιφέρειας Κρήτης. Το 2014 ορίστηκε αντιδήμαρχος του Δήμου Χανίων και ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος.

Πέτρος Δρακάκης

Ο Πέτρος Δρακάκης είναι τεχνικός ΔΕΔΔΗΕ, εναερίτης. Εξελέγη για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χανίων

Δ.Ε. Θερίσου (2 έδρες)

Γεώργιος Κουκουβιτάκης

Ο Γεώργιος Κουκουβιτάκης γεννήθηκε το 1958, είναι έγγαμος με 2 παιδιά και εργαζόταν στον Ναύσταθμο Κρήτης, ενώ είχε αποσπασθεί στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη. Τώρα είναι συνταξιούχος.

Θεόδωρος Τζίκας

Ο Θεόδωρος Τζίκας γεννήθηκε το 1965 και είναι έγγαμος με 4 παιδιά. Στα Χανιά δραστηριοποιείται ως εργολάβος- χωματουργικές εργασίες. Έχει αναπτύξει δράση στα αυτοδιοικητικά του τόπου από το 2007, που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θερίσου την περιοδο 2007-2010. Υπήρξε Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Περιβολιών Δήμου Χανίων 2011-2014 και την περίοδο 2014-2019 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χανίων

Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας (1 έδρα)

Σπυρίδων Αποστολάκης

Ο Σπύρος Αποστολάκης είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, με πλούσια επιχειρηματική και επαγγελματική δράση. Διετέλεσε διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας- Alpha bank πρόεδρος του Αναπτυξιακού συλλόγου Σταλού, καθώς και πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος ξενοδ. εταιρεία. Έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος και με την "πρώτη" πέτυχε την εκλογή του στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χανίων

Δ.Ε. Σούδας (2 έδρες)

Πέτρος Κοκοτσάκης

Ο Πέτρος Κοκοτσάκης, είναι ιδιοκτήτης του κέντρου “Ακριμιός” και δεν είναι η πρώτη φορά που θα καθίσει στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου. Υπήρξε πρώην δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γρηγόρη Αρχοντάκη επί δημαρχίας Σκουλάκη, στην δημοτική ενότητα Σούδας, και επί δημαρχίας Τάσου Βάμβουκα,  αντικατέστησε τον Μιχάλη Βλαχάκη στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων.

Βαΐτσης Τελεμένης

Ο Βαϊτσης Τελεμένης γεννήθηκε το 1961 και είναι Ορθοπαιδικός - Ορθοπαιδικός Χειρουργός. Ως στρατιωτικός γιατρός, διετέλεσε διευθυντής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Χανίων και τα τελευταία χρόνια διατηρεί ιατρείο στα Χανιά. Υπήρξε πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα "Ασπίδα" του Ναυστάθμου. Ήταν η πρώτη φορά που έθεσε εαυτόν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο - καθώς το γεγονός οτι ήταν εν ενεργεία στρατιωτικός γιατρός δεν του επέτρεπε την υποψηφιότητά του σε αυτοδιοικητικό αξίωμα -   και πέτυχε την εκλογή του για την δημοτική θητεία την περίοδο 2019-2023.

Ευτύχης Δαμιανάκης - "Χανιά Κοιτάμε Μπροστά" (Συνολικά 7 έδρες)

Δ.Ε Χανίων (3 έδρες)

Ευτύχης Δαμιανάκης

Γεννήθηκε το 1950 στην Κάντανο Χανίων. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βόννη της Γερμανίας.  Από φοιτητής εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και ανέπτυξε πλούσια δράση. Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών ήταν μέλος της τοπικής οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Βόννης.

Έχει διατελέσει:

1983-1988: ειδικός σύμβουλος στα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Εμπορίου
1988-1989: γενικός γραμματέας Κρατικών Προμηθειών Υπουργείου Εμπορίου
1993-1996: διευθυντής Πολιτικού Γραφείου υφυπουργού και αναπληρωτή υπουργού (Γιώργου Δασκαλάκη) στα Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών
1996-1998: ειδικός σύμβουλος υπουργού Εθνικής Άμυνας
1998-2000: αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος

Εκλέχθηκε βουλευτής Χανίων με το ΠΑΣΟΚ το 2000 και το 2009. Κατά τη διάρκεια αυτής της κοινοβουλευτικής του θητείας (2009-2012) διετέλεσε

• Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

• Πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών και Άμυνας της Βουλής.

• Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας του ΝΑΤΟ.

Είναι παντρεμένος με την Σταματίνα Χατοπούλου και έχουν τρία παιδιά.

Γεώργιος Γεωργακάκης

Ο Γιώργος Γεωργακάκης, είναι νευρολόγος και Συντονιστής Διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Από το 2010 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χανίων ενώ έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων. 

Νικόλαος Βλαζάκης

Ο Νίκος Βλαζάκης γεννήθηκε το 1956 και είναι συνταξιούχος καθηγητής του δημοσίου.  Ασχολήθηκε για πρώτη φορά στα κοινά το 2011 ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος. Για ενάμιση χρόνια, ήταν Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για 3,5 χρόνια Αντιπρόεδρος στη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χανίων καθώς και μέλος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, επίσης για 3,5 χρόνια. Είναι άνθρωπος του αθλητισμού (11 χρόνια ομοσπονδιακός προπονητής στην υδατοσφαίρισης στις εθνικές ομάδες των υποδομών- παγκόσμιος προπονητής με την Εθνική Έφηβων το 2001 στην Κωνσταντινούπολη). 

Δ.Ε. Ακρωτηρίου (1 έδρα)

Μύρων Γιακουμογιαννάκης

Ο Μύρων Γιακουμογιαννάκης γεννήθηκε το 1974 και είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εταιρείας με έδρα τα Χανιά που ειδικεύεται στον καθαρισμό πισίνας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο αγοριών. Συμμετείχε για πρώτη φορά στις δημοτικές εκλογές και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Δ.Ε Ακρωτηρίου.

Δ.Ε. Ελευθερίου Βενιζέλου (1 έδρα)

Νεκτάριος Ψαρουδάκης

Ο Νεκτάριος Ψαρουδάκης είναι επιχειρηματίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΧ, όπου έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Εστίασης νομού Χανίων.  Είναι η πρώτη φορά που εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χανίων.

Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας (1 έδρα)

Ιωάννης Χατζάκης

Ο Γιάννης Χατζάκης γεννήθηκε το 1969 στον Καμπανό του Δήμου Ανατολικού Σελίνου. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιάΑπό το 1993 μέχρι σήμερα απασχολείται στον ΣΥΝ. ΜΕΛΩΝ ΙΝ.ΚΑ. ξεκινώντας από πωλητής, στη συνέχεια σαν βοηθός διευθυντή καταστήματος, διευθυντής καταστήματος και την τελευταία 10ετία εκτελεί χρέη Επόπτη Καταστημάτων. Το 2010 έβαλε πρώτη φορά υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Σκουλάκη, έχοντας ενδιαφέρον να μετέχει στα κοινά, καταφέροντας τελικώς με τον συνδυασμό του Ευτύχη Δαμιανάκη να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χανίων.

Δ.Ε. Σούδας (1 έδρα)

Χρυσή Χατζηδάκη - Μιχαηλάκη

Η Χρυσή Χατζηδάκη - Μιχαηλάκη, γεννήθηκε στα Χανιά το 1966 και κατοικεί στη Σούδα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Σχολής Νηπιαγωγών Ν. Χανίων με τίτλο υποτροφίας. Σήμερα υπηρετεί σε δημόσιο σχολείο του νομού. Υπήρξε Αντιδήμαρχος του Δήμου Σούδας από το 2007 έως και το 2010 με αρμοδιότητες σε θέματα παιδείας, νεολαίας, κοινωνικών-αθλητικών-πολιτιστικών παρεμβάσεων, δημοσίων σχέσεων, προσωπικού κλπ. Η ενασχόληση της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 1998 οπότε και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο νεοσύστατο Καποδιστριακό Δήμο Σούδας για την περίοδο 1998-2002, έκτοτε εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος ανελλιπώς έως και σήμερα. Από το 2011 ως το 2014 διετέλεσε αντιδήμαρχος κοινωνικής Πολιτικής Υγείας και Παιδείας του Καλλικρατικού Δήμου Χανίων, ακολούθως την περιοδο 2014-2019 υπήρξε δημοτικός σύμβουλος και κατάφερε την επανεκλογή της στο ΔΣ του δήμου Χανίων.

Γρηγόρης Αρχοντάκης - "Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας" (Συνολικά 7 έδρες)

Δ.Ε. Χανίων (4 έδρες)

Γρηγόριος Αρχοντάκης

Ο Γρηγόρης Αρχοντάκης γεννήθηκε το 1965, στα Χανιά. Είναι ο δεύτερος, από τους τρεις γιούς, του Απόστολου Αρχοντάκη του Φραγκίσκου, φαρμακοποιού, και της Στέλλας -το γένος Σκουλά του Γρηγορίου – επίσης φαρμακοποιού. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Πετράκη και έχει δύο παιδιά, τον Απόστολο και την Ειρήνη, φοιτητές της Φαρμακευτικής.

Ο ίδιος σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο του Μπάρι της Ιταλίας. Όταν επέστρεψε, αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία, ανέλαβε το φαρμακείο του πατέρα του. Το μεγάλο του ενδιαφέρον για τις εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας, από την εποχή των σπουδών του ακόμη, τον οδήγησε στην παρακολούθηση σεμιναρίων τέτοιων μεθόδων και έτσι, έγινε ο πρώτος φαρμακοποιός στο νησί μας, που ασχολήθηκε επαγγελματικά με την ομοιοπαθητική και τη φυτοθεραπεία. Είναι μέλος σε αρκετά σωματεία φαρμακοποιών που έχουν σκοπό την πρόοδο της γνώσης γύρω από τις εναλλακτικές θεραπείες.

Ανέδειξε το φαρμακείο σε μια σύγχρονη και ιδιαίτερα οργανωμένη επιχείρηση των Χανίων, ενώ παράλληλα δημιούργησε επιχείρηση πώλησης ιατρικών, ορθοπεδικών ειδών το Medical Shop, η οποία συνεχίζει και αναπτύσσεται με ιδιαίτερη επιτυχία (εισαγωγές, δίκτυο διανομής σε όλη την Κρήτη, σημαντικές αντιπροσωπίες, κ.λπ.)

Το 2004, δημιούργησε το ERIA Resort, το μοναδικό ξενοδοχείο στην Ελλάδα που απευθύνεται αποκλειστικά σε άτομα με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.), παρέχοντάς τους όλες τις ευκολίες (μεταβάσεις, καθημερινή φροντίδα, εργονομία περιβάλλοντος, φυσιοθεραπευτήριο, γυμναστήριο, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α.). Το ERIA Resort είναι πρότυπη μονάδα, υποδειγματική σε σύλληψη και λειτουργία, πανελληνίως, αλλά και διεθνώς. Το 2013, στις οικογενειακές επιχειρήσεις δημιούργησε το ERIA Travel, το μοναδικό γραφείο τουρισμού στην Ελλάδα, με ειδικευμένες υπηρεσίες προς Α.Μ.Ε.Α., το οποίο παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σ’ όλη την Κρήτη. Οι δραστηριότητές του με αντικείμενο τον Τουρισμό Α.Μ.Ε.Α. έχουν αναγνωρισθεί από τη διεθνή αγορά ως καινοτόμες και έχουν αποσπάσει πολλούς επαίνους.

Το 2012, και παρά την οικονομική κρίση, κατάφερε να επεκτείνει τις επαγγελματικές του δραστηριότητες σε τομείς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας – φωτοβολταϊκά. Παρακολουθεί πάντα με αμέριστο ενδιαφέρον όλα τα θέματα που αφορούν στο Νομό μας και δραστηριοποιείται στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων καθώς και σε πολλά Σωματεία και Συλλόγους. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος των Φιλελεύθερων του Στέφανου Μάνου.

Το 2002, εξελέγη δεύτερος σε σειρά σταυρών Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χανίων με τον Συνδυασμό του Κυριάκου Βιρβιδάκη. Άσκησε τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου με σημαντικές και διευρυμένες αρμοδιότητες. Στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, εξελέγη Νομάρχης Χανίων, υλοποιώντας σημαντικό έργο και καίριες παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του Νομού μας κατά τη διάρκεια της θητείας του, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2010. Με την κατάργηση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τη νομοθέτηση του «Καλλικράτη», διεκδίκησε τη θέση του Δημάρχου Χανίων, στις εκλογές του 2010, κατά τις οποίες ο συνδυασμός του, δεν εξελέγη τη 2η Κυριακή. Στις εθνικές εκλογές του 2012 στήριξε την προσπάθεια του Στέφανου Μάνου, συμμετέχοντας ως υποψήφιος Βουλευτής στο ψηφοδέλτιο της ΔΡΑΣΗΣ, στα Χανιά.

Ναυσικά Αγγελάκη

Η Νάνσυ (Ναυσικά) Αγγελάκη είναι Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Από το 2011 εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Χανίων και είχε διατελέσει Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος –Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ) του Δήμου Χανίων. Στο παρελθόν έχει διατελέσει δημοτική σύμβουλος του πρώην Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου, πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης και Τεχνικών έργων του πρώην Δήμου Ελ. Βενιζέλου κατά τα έτη 2004-2005 και πρόεδρος της επιτροπής σχεδίου πόλεως του πρώην Δήμου Ελ. Βενιζέλου κατά τα έτη 2004-2006. Είναι έγγαμη και έχει ένα παιδί.

Ιωάννης Σφυράκης

Ο Ιωάννης Σφυράκης γεννήθηκε το 1974 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Πήρε το πτυχίο Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Ηράκλειο, το 1999. Έκανε την ειδικότητά του (ορθοπεδικός) στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στο Νοσοκομείο «Γεννηματά» Θεσσαλονίκης. Εξειδίκευση στο Τμήμα Αθλητικών Κακώσεων του Νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε επιμελητής Β” στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων το διάστημα 2008 – 2012. Εργάστηκε στην ομάδα χάντμπολ ΚΥΔΩΝ (Α1 εθνική κατηγορία) για δύο χρόνια, στην ποδοσφαιρική ομάδα του Μινωταύρου Χανίων για πέντε χρόνια και στον Α.Ο. Χανιά για δυόμισι χρόνια. Από τον Δεκέμβριο του 2011 εργάζεται στην Π.Α.Ε. Πλατανιάς» ενώ σήμερα είναι Επιμελητής Α' στο Νοσοκομείο Χανίων. Μιλά αγγλικά και ιταλικά. 

Κωνσταντίνος Πρωτοπαπαδάκης

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1962. Σπούδασε στο τμήμα Χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο αποφοίτησε το 1985, ενώ ειδικεύτηκε στο τομέα των τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Dijon της Γαλλίας το 1986. Εργάζεται ως μελετητής αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών έργων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενω έχει ενεργό και πολυετή συμμετοχή στα κοινά των Χανίων. Έχει διατελέσει σύμβουλος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων Ν. Χανίων και έχει εργαστεί ως ειδικός συνεργάτης του Δήμου Χανίων σε θέματα κοινωνικών προγραμμάτων και πρωτοβουλιών κατά την περίοδο 1996 έως 2002. Έχει αναπτύξει πλούσια Αυτοδιοικητική δραστηριότητα ως υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Ανατολικού Σελίνου την περίοδο 1998 - 2002, ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Χανίων, πρώην αντιδήμαρχος Χανίων και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, και ως Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Νομαρχία Χανίων από το 2007 μέχρι και το 2010. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Δ.Ε. Ακρωτηρίου (1 έδρα)

Ιωάννης Φραγκάκης

Ο Γιάννης Φραγκάκης είναι επιχειρηματίας και μέλος στην Κεντρική Επιτροπή της Δράσης. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μπορντό στην Γαλλία και επέστρεψε στην Ελλάδα και στην ιδιατερη πατρίδα του στα Χανιά, όπόυ έχει αναπτύξει επιχειρηματική δράση

Δ.Ε. Ελευθερίου Βενιζέλου (1 έδρα)

Νίκη Αποστολάκη

Η Νίκη Αποστολάκη σπούδασε στη Νομική Αθηνών και είναι δικηγόρος με δράση στα κοινά του δήμου Χανίων. Το 2011 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος, διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ και Συνδέσμου Αποχέτευσης, πρόεδρος του ΔΣ του δήμου Ελ.Βενιζέλου και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Κρήτης.

Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας (1 έδρα)

Νικόλαος Αρχοντάκης

Ο Νίκος Αρχοντάκης, είναι φοιτητής νομικής και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής ενότητας Νέας Κυδωνίας κατάφερε την εκλογή του και από τον Σεπτέμβρη, εκτός από τα φοιτητικά έδρανα θα καθίσει και σε αυτα του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Τάσος Βάμβουκας - "Δήμος Ενεργών Πολιτών" (Συνολικά 7 έδρες)

Δ.Ε. Χανίων (3 έδρες)

Αναστάσιος Βάμβουκας

Ο δήμαρχος Χανίων την περιοδο 2014-2019, Τάσος Βάμβουκας γεννήθηκε στα Χανιά το 1957 και είναι πτυχιούχος της φαρμακευτικής σχολής του ιταλικού Πανεπιστημίου του Camerino. Διατηρεί φαρμακείο στην πόλη των Χανίων και παράλληλα έχει αναπτύξει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Από τα νεανικά του χρόνια ασχολείται με τα κοινά, πιστεύοντας στο συνεταιριστικό πνεύμα και στην ανάπτυξη του τόπου μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Παράλληλα, η συμμετοχή του, από διαφορετικές θέσεις, στις πολιτικές ζυμώσεις και τις κοινωνικές διεκδικήσεις είναι συνεχής και ενεργή.

Μετά τη μεταπολίτευση ήταν ένας από τους εμπνευστές της ιδέας για τη «Μαθητική Εβδομάδα». Πρωτοστάτησε στην επιτυχημένη διοργάνωσή της στα Χανιά, με την οποία δόθηκε η ώθηση ώστε τα επόμενα χρόνια να γίνει ένας πολιτιστικός θεσμός με πανελλήνια εμβέλεια.

Ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος, διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου Ελλήνων φοιτητών στην πόλη όπου σπούδασε. Επιστρέφοντας στα Χανιά, από το ξεκίνημα της επαγγελματικής του δραστηριότητας, εκλέγεται συνεχώς μέλος του Δ.Σ. του φαρμακευτικού συλλόγου Χανίων. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου για τρεις διαδοχικές θητείες.  Από το 1991 είναι πρόεδρος του συνεταιρισμού φαρμακοποιών Χανίων. Μαζί με τους συναδέλφους του έχουν πετύχει να είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες επιχειρήσεις της Κρήτης.

Εκλέγεται στο Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων από το 1999 και παράλληλα είναι μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας Κρητικά Ακίνητα Α.Ε. Υπήρξε  ιδρυτικό μέλος του  καταναλωτικού συνεταιρισμού βιολογικών προϊόντων «Γαία», πιστεύοντας σταθερά στις αξίες της προστασίας του περιβάλλοντος και της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.

Συμμετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σε προοδευτικά αυτοδιοικητικά σχήματα. Το 2010 πρωτοστάτησε στη δημιουργία της δημοτικής κίνησης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» και μετείχε στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Χανίων. Την περίοδο 2011-2014 ήταν επικεφαλής της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο, ακολούθως εξελέγη δήμαρχος Χανίων για την επόμενη δημοτική θητεία ενώ στις τελευταίες εκλογες δεν κατάφερε την επανεκλογή του ως δήμαρχος.

Ιωάννης Μαράκης

Ο Ιωάννης Μαράκης γεννήθηκε το 1956 και είναι Οικονομολόγος. Εργάστηκε στην Ε.Α.Σ Χανίων σε διάφορες θέσεις, όπως προΪσταμενος υπηρεσιών, αναπληρωτής γενικός διευθυντής. Είναι ο νυν αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Χανίων. Διετέλεσε γενικός διευθυντής στον Προμηθευτικό - Καταναλωτικό Συνεταιρισμό Μεταλλοκατασκευαστών (ΠΡΟΚΣΜΕΚΑ), συνεργάτης σε εταιρείες αναπτυξιακών μελετών και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε από τον πρώην δήμο Κεραμειών, όπου ήταν  μέλος του Δ.Σ του δήμου Κεραμιεών, πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης του δήμου Κεραμειών ενώ έχει εκλεγεί και στο δήμο Χανίων ως δημοτικός σύμβουλος. 

Άννα Κολοβού

Η Άννα Κολοβού είναι αιματολόγος και Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και εκλέγεται για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χανίων.

Δ.Ε. Ακρωτηρίου (1 έδρα)

Ιωάννης Κουτράκης

Ο Ιωάννης Κουτράκης γεννήθηκε το 1973. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος με ειδικότητα Οδηγός Βαρέων Οχημάτων και εργάζεται στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος από το 2007 μέχρι και σήμερα και Αντιδήμαρχος Ακρωτηρίου από το 2009-2010.

Δ.Ε. Ελευθερίου Βενιζέλου (1 έδρα)

Ιωάννης Σπυριδάκης

Ο Γιάννης Σπυριδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976 αλλά από τα 5 του χρόνια ζει στα Χανιά. Είναι απόφοιτος του τμήματος λογιστικής ΑΤΕΙ Κρήτης. Έχει εργαστεί σε μεγάλες επιχειρήσεις του νομού (ΣΥΝΚΑ - λογιστήριο, Ε.Ντουντουλάκη Α.Ε, CANDIA TRADE A.E) ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως στέλεχος πωλήσεων στο ΣΥ.ΦΑ. Χανίων.

Είναι μέλος του ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης "ΚΥΔΩΝ". Υπήρξε επί 25 χρόνια τερματοφύλακας στις ποδοσφαιρικές ομάδες: Μινώταυρο Μουρνιών, Ίκαρο Μουρνιών και Ασπίδα Ναυστάθμου. Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου φαρμακούπαλληλων Χανίων (2012-2019) και από το 2013 ως σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Είναι πρόεδρος του σημαντικότερου σκακιστικού συλλόγου της χώρας στο νεανικό σκάκι, ΣΑΧ-ΣΑΜΑΡΙΑ και Ταμίας της ποδοσφαιρικής ομάδας Α.Ο. Μινώταυρος Μουρνιών.

Δ.Ε. Θερίσου (1 έδρα)

Γεώργιος Ξανθουδάκης

Ο Γιώργος Ξανθουδάκης είναι 43 ετών. Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας και είναι εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο δήμο Χανίων, ενώ στις εκλογές της 26ης Μαίου πέτυχε την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος στο επόμενο ΔΣ του δήμου Χανίων.

Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας (1 έδρα)

Αντώνιος Βαρδάκης

Ο Αντώνης Βαρδάκης γεννήθηκε το 1991, είναι απόφοιτος της γυμναστικής ακαδημίας και εργάζεται ως γυμναστής ειδικής αγωγής. Εξελέγη δημοτικός σύμβουλος το 2014 είναι μέλος του ΔΣ του δήμου Χανίων ενώ από το Μάιο του 2018 εκτελεί χρέη αντιδήμαρχου Παιδείας.

Γιάννης Σαρρής - "Πρωτοβουλία Πολιτών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Χανιά Πρώτα ο Άνθρωπος" (Συνολικά 3 έδρες)

Δ.Ε. Χανίων (2 έδρες)

Ιωάννης Σαρρής

Ο Γιάννης Σαρρής γεννήθηκε το 1953 στο Μάλεμε. Είναι καθηγητής Φυσικός και Δ/ντής του ΓΕΛ Βάμου, ενώ δίδασκε για 22 χρόνια στο 4ο Λύκειο Αμπεριάς (τα 7 από τα οποία ήταν Δ/ντής). Υπήρξε ποδοσφαιριστής στις ομάδες του Παγχανιακού και του Μάλεμε. Εχει διατελεσει Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ, είναι μέλος της Αντιφασιστικής κίνησης ΕΛΜΕ και έχει πλούσια δράση σε κοινωνικά κινήματα αλληλεγγύης εδώ και πολλά χρόνια. Πολιτικά, ανήκει στο χώρο της αριστεράς και από το 2014 είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος".

Χαράλαμπος Κουρούσης

Ο Χαράλαμπος Κουρούσης γεννήθηκε το 1952 και αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών από όπου έλαβε και τον τίτλο του Διδάκτορα Ιατρικής. Είναι γιατρός, ειδικότητας παθολογίας και παθολογικής Ογκολογίας και το 1985 εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπηρετώντας σε διάφορες θέσεις όπως:

Αναπληρωτής Δ/ντης στην Παθολογική-Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης.

Δ/ντης Α΄ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής του “ ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ” Αντικαρκινικό Νοσ. Θεσσαλονίκης.

Δ/ντης του τμήματος Παθολογίας- Ογκολογίας της Γενικής Κλινικής ΓΑΒΡΙΛΑΚΗ Α.Ε. από το 2006 ως και σήμερα. 

Έχει διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος και δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χανίων, όπου κατάφερε την επανεκλογή του στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Δ.Ε. Ακρωτηρίου (1 έδρα)

Βασίλειος Λιβάνιος

Ο Βασίλης Λιβάνιος είναι πολιτικός μηχανικός και από το 2016 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Νίκος Βουρλάκης - "Λαϊκή Συσπείρωση" (Συνολικά 2 έδρες)

Δ.Ε. Χανίων (1 έδρα)

Νικόλαος Βουρλάκης

Ο Νίκος Βουρλάκης είναι 58 ετών, επαγγελματίας με συμμετοχή στα κοινά μέσα από διάφορα θεσμικά όργανα. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων,  μέλος Γραμματείας Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ, πρόεδρος ποδοσφαιρικού σωματείου «Ο.Φ.Χ ΠΑΝΧΑΝΙΑΚΟΣ» και μέλος Δ.Σ του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών Ν.Χανιών (ΕΣΥΝ). Είναι μέλος της ΕΣΕΕ και συμμετέχει στο ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.

Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας (1 έδρα)

Χαράλαμπος Λουτσέτης 

Ο Χαράλαμπος Λουτσέτης είναι πολιτικός μηχανικός, γραμματέας του Τοπικού Παραρτήματος Χανίων του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ-ΤΔΚ. Επίσης είναι μέλος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του δήμου Χανίων (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.)

Σεραφείμ Ρίζος - "Ανταρσία στα Χανιά" (Συνολικά 1 έδρα)

Δ.Ε. Χανίων (1 έδρα)

Ο Σεραφείμ Ρίζος γεννήθηκε το 1967 στην Εύβοια. Ζει στα Χανιά από το 2002 όπου διορίστηκε ως δάσκαλος. Εργάζεται στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Υπήρξε εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης το διάστημα 2010-2014. είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων και από το 2014 εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χανίων ως επικεφαλής με την δημοτική παράταξη "Ανταρσία στα Χανιά",  Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. 

Σ.Σ. Οι πληροφορίες αντλήθηκαν απο τα βιογραφικά των υποψηφίων που είχαν αναρτηθεί στις επίσημες ιστοσελίδες των συνδυασμών.