Για εμπαιγμό κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του ο “Ανταρσία στα Χανιά” καταγγέλοντας ότι συμβασιούχοι εργάστηκαν σε παράταση που τους δόθηκε και η οποία ανακλήθηκε και δεν έχουν λάβει τα δεδουλευμένα τους για την εργασία τους αυτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ανταρσίας στα Χανιά:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και παράνομη απόλυση των συμβασιούχων μέσω του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα», που εργάζονταν σε φορείς του δήμου Χανίων. Εργαζόμενοι, που η 4μηνη σύμβασή τους έληγε στις 16/6, πληροφορήθηκαν λίγες μέρες πριν τη λήξη ότι με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η σύμβασή τους ανανεώνεται και να επιστρέψουν στην εργασία τους στις 18/6, όπως και έγινε. Τρεις μέρες μετά τη λήξη, όμως, το γραφείο προσωπικού τους ενημέρωσε ότι η παράταση δεν ισχύει και να περάσουν να πάρουν την απόλυσή τους. Στην εύλογη ερώτηση των εργαζόμενων τι θα γίνει με τις μέρες που δούλεψαν εκτός σύμβασης, η απάντηση ήταν πως αν ανανεωθεί η σύμβασή τους κάποια στιγμή οι μέρες αυτές θα μετρήσουν ως άδεια, χωρίς να μπορεί να βεβαιώσει αν θα τις πληρωθούν.

Θεωρούμε εμπαιγμό τη στάση των αρμόδιων φορέων, που παίζουν με την αγωνία και την ανάγκη των εργαζόμενων. Η απόφαση του υπουργείου για παράταση των συμβάσεων δεν έχει επίσημα αναιρεθεί, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των φορέων που απασχολούν εργαζόμενους μέσω κοινωφελούς εργασίας, ως τον Οκτώβρη που θα υλοποιηθεί ο β’ κύκλος της κοινωφελούς εργασίας. Ποιος, λοιπόν, είναι υπεύθυνος για την απόλυση τόσων εργαζόμενων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε τόσο νευραλγικές για τους πολίτες θέσεις, όπως στο δημοτικό γηροκομείο; Η κυβέρνηση, το υπουργείο ή η δημοτική αρχή;

Καλούμε το δήμο Χανίων να πάρει επίσημα θέση για την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγηθεί οι εργαζόμενοί του.

Απαιτούμε την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης: να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα προεκλογικά παιχνίδια.

Καλούμε το σωματείο εργαζομένων του δήμου να καλύψει συνδικαλιστικά και νομικά τους συναδέλφους συμβασιούχους του ΟΑΕΔ.

Καλούμε όλα τα σωματεία της πόλης να κηρύξουν την Παρασκευή 21/6, 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 8-11 και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση συμπαράστασης των απολυμένων εργαζόμενων στο γραφείο προσωπικού του δήμου, στο μέγαρο Πάνθεον, στις 9:30πμ.

Να μην παραλάβει κανείς απόλυση.
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ΤΩΡΑ!
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους!
Πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους!
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/6, 9:30ΠΜ, ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook