Η άθλια κατάσταση του οδικού δικτύου δεν μπορεί να μην “ευθύνεται” για το μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων που σημειώνονται στην πόλη

Το θέμα της κακής κατάστασης του οδικού δικτύου στα Χανιά, συνδέοντας το με σχέση άμεσης αιτιότητας με τα αναρίθμητα τροχαία ατυχήματα που σημειώνονται στο δήμο, τέθηκε σήμερα από την πλευρά της αντιπολίτευσης, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Η Νάνσυ Αγγελάκη, επεσήμανε χαρακτηριστικά οτι η κακή οδοποϊα στα Χανιά είναι αιτία για τα πολλά τροχαία στα Χανιά και ζήτησε από τον δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα ενημέρωση σχετικά με τις κινήσεις της δημοτικής αρχής για την βελτίωση του οδικού δικτύου.

Ο δήμαρχος Χανίων παραδέχτηκε οτι πολύ μεγάλα κομμάτια του οδικού δικτύου που βρίσκονται στα όρια του δήμου και είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κρήτης,  είναι σε άθλια κατάσταση και ο δήμος εγγράφως αλλά και προφορικά έχει προωθήσει σχετικά αιτήματα στην Περιφέρεια για παρεμβάσεις όπως στη Λεωφόρο Σούδας, την Ακρωτηρίου, τη Λ.Καζαντζάκη, την παλαιά εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου κτλ. Μάλιστα όπως τόνισε έχει καταθέσει κοινό αίτημα με τον δήμαρχο Πλατανιά για τον δρόμο που ενώνει τα Χανιά με το Κολυμπάρι, προσθέτοντας οτι ο δήμος έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικού δικτύου σε σημεία που δεν έχει τυπικά αρμοδιότητα.

Το επόμενο διάστημα, πρόσθεσε, θα γίνουν τέτοιες παρεμβάσεις στο τμήμα Σταλού και Αγ.Μαρίνας ενώ ταυτόχρονα διαβεβαίωσε οτι σε ενάμιση χρόνο από τώρα, το οδικό δίκτυο στα Χανιά θα έχει αποκατασταθεί πλήρως και θα αλλάξει ριζικά αξιοποιώντας συνολικά πάνω από 11 εκ. ευρώ που έχουν διασφαλιστεί – 7 εκ. ευρώ και επιπλέεν 3 εκ. ευρώ για τις καταστροφές στο δίκτυο από την θεομηνία – για έργα αποκατάστασης και συντήρησης των δρόμων.

Πάντως στο δημοτικό συμβούλιο εκφράστηκε ρητώς αυτό που σκέφτονται πολλοί πολίτες των Χανίων οτι δηλαδή, το μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφονται καθημερινά στους δρόμους δεν είναι τυχαίο, και οφείλεται – όχι μόνο στην οδηγική συμπεριφορά – αλλά στην άθλια κατάσταση που εμφανίζει σε μεγάλη έκταση το οδικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook