Λήψη μέτρων και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στην Κρήτη και για την οδική ασφάλεια, συζητήθηκαν σε συνάντηση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Αντώνη Ρουτζάκη με μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων  “”Στηρίζω ‘’ Αγ.Χριστόφορος.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στο τεράστιο πρόβλημα και στα δεκάδες θύματα που έχει θρηνήσει η Κρήτη στην άσφαλτο αλλά και στο ειδικό σχέδιο που θα εφαρμόσει η ΕΛΑΣ στην Κρήτη για την πρόληψη και αποτροπή των τροχαίων στο νησί.

Όπως ανέφερε μετά το πέρας της συνάντησης ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Αντώνης Ρουτζάκης:

“Σήμερα είχαμε την τιμή και τη χαρά να δεχτούμε την επίσκεψη του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων. Συζητήσαμε με τα μέλη του συλλόγου και τον κ. Πρόεδρο θέματα που αφορούν τα τροχαία που συμβαίνουν στην περιοχή μας και δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για καλή συνεργασία και προσπάθεια στο να βελτιώσουμε την κατάσταση.”

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συλλόγου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υιοθέτηση από την ΕΛΑΣ μέτρων που είχε και ο σύλλογος προτείνει και αφορούσαν στην εντατικοποίηση των ελέγχων, τη στόχευση στις επικίνδυνες παραβάσεις και τη συνεχή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων κατά μήκος του οδικού δικτύου.

Όπως δήλωσε ο Σταύρος Πολέντας, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Τροχαίων Δυστυχημάτων  “”Στηρίζω ‘’ Αγ.Χριστόφορος:

“Με χαρά μας επισκεφθήκαμε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης και διαπιστώσαμε με χαρά μας ότι προσπαθεί να βελτιωθεί το χάλι της Κρήτης.

Βλέπουμε με χαρά μας ότι οι προτάσεις του συλλόγου που υπεβλήθησαν πριν από λίγες ημέρες στον στρατηγό, στον αρχηγό της ΕΛΑΣ και στον πρωθυπουργό ελήφθησαν υπ’ όψιν. Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Αυτό που ζητάμε είναι παραπάνω αστυνόμευση, παραπάνω παρουσία αστυνομικών και αυστηρός έλεγχος στα οχήματα ώστε να μην έχουμε τόσα θύματα. Ευελπιστώ ότι θα στεφθεί με πλήρη επιτυχία η αποστολή του στρατηγού ώστε μετά από έναν χρόνο να μετράμε πολύ λιγότερους νεκρούς, δεν έχουμε άλλα περιθώρια, φτάνει έχουμε δώσει πολύ αίμα.

Τα νέα μέτρα είναι μέρος των αιτηθέντων μέτρων του συλλόγου. Βεβαίως τα αποδεχόμαστε, είναι θετικά και είναι πάρα πολύ αυστηρά και ευλπίζουμε ότι θα πετύχουν άμεσο συνετισμό των οδηγών.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook