Η ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταμάτη Σγουράκη

Να απαντήσει σχετικά με το “ναυάγιο” στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στις Καλύβες καλεί τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Σταμάτης Σγουράκης.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ο ίδιος ο δήμαρχος άλλαξε στάση και ενώ τα τελευταία χρόνια προσπαθούσε να πείσει τους δημότες για την αναπτυξιακή προσπάθεια στον δήμο με επίκεντρο το έργο επεξεργασίας λυμάτων, σήμερα αλλάζει στάση αφήνοντας ερωτηματικά για το έργο.

Ο κ. Σγουράκης επισημαίνει οτι ενημερώθηκε από τον ιδιοκτήτη της μεθόδου Μάρκο Νικολακάκη, οτι πλέον δεν υφίσταται η πρόταση για την υλοποίηση της επένδυσης ενώ παράλληλα γνωστοποίησε τη πρόθεσή του να προχωρήσει σε μήνυση κατά του δήμου “για τη λειψή λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Καλυβών”.

Ο κ. Σγουράκης καλεί το δήμαρχο Αποκορώνου να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

 -Τι άλλαξε και χάθηκε η «επένδυση» στο Δήμου Αποκορώνου;                                

-Τι συνέβη και διαταράχτηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο αντρών;

-Τι συμβαίνει με τη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Καλυβών;

Η ανακοίνωση του κ. Σγουράκη έχει ως εξής:

Απόρησα όταν άκουσα την τοποθέτηση του δήμαρχου κ.Κουκιανάκη στο δημοτικό συμβούλιο την Κυριακή 1/9/2019 για τα ελαιουργικά απόβλητα και την μονάδα επεξεργασίας αυτών στον Αποκόρωνα όπου τα τελευταία τρία χρόνια προσπαθούσε να πείσει εμάς αλλά και τους Αποκορωνιότες για την «αναπτυξιακή» προσπάθεια, που θα δημιουργήσει  θέσεις εργασίας και 8 εκατομμύρια € έσοδα στο Δήμου Αποκορώνου  και  και  και…

Εμείς επιμένουμε στην πρόταση μας είπε ο κ.Κουκιανάκης αλλά θα τη φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο και ότι αποφασίσει το συμβούλιο θα κάνουμε. Πραγματικά απόρησα και όχι μονάχα εγώ. Πως και άλλαξε άποψη σκέφτηκα.

Όμως το πρωί της Δευτέρας 2/9 όταν άνοιξα τα e-mail μου κατάλαβα τι έχει αλλάξει. Δεν υφίσταται πια η πρόταση από τον εφευρέτη της μεθόδου κ.Μάρκο Νικολάκη, ο ίδιος μου το διατύπωσε αυτολεξεί: «Σχετικά με την  επένδυση στον Αποκόρωνα για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων, κατόπιν της συμπεριφοράς του κ.Κουκιανάκη ως προς την απαξίωση της δημόσιας υγείας αποφασίστηκε να μην υπάρξει ουδεμία συνεργασία με το δήμο Αποκορώνου υπό την δημαρχία του κ.Κουκιανάκη, η με εταιρεία αυτού» γνωστοποιώντας μου ακόμα για μηνύσεις προς το Δήμου Αποκορώνου για την λειψή λειτουργία της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Καλυβών. Και τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι:

 -Τι άλλαξε και χάθηκε η «επένδυση» στο Δήμου Αποκορώνου;                                

-Τι συνέβη και διαταράχτηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο αντρών;

-Τι συμβαίνει με τη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Καλυβών;

Αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν και καλούμε το δήμαρχο να τα απαντήσει.

Σταμάτης  Σγουράκης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Αποκορώνου  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook