Η διαδρομή της πεζοπορίας από την αφετηρία μέχρι την κορυφή

Η πορεία μας θα ξεκινήσει λίγο πρίν το χωριό Αμύγδαλος από το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού(υψόμ.650μ).

Στην αρχή 1 χλμ χωματόδρομος και στην συνέχεια από μονοπάτι θα περάσουμε από την περιοχή 'Κουρουκλή'(υψόμ.850μ) και στην συνέχεια από λίγο χωματόδρομο θα φθάσουμε στην περιοχή 'Σώπατα'(υψόμ.1030μ).

Από χωματόδρομο πάλι, θα φθάσουμε στην βάση του 'Κόφινα'.Θα ανέβουμε στο ιερό κορυφής με το εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού και την καταπληκτική θέα(υψόμ.1131μ).

Ω.Π. 3  Β.Δ. 1 (Το ανέβασμα στην κορυφή είναι Β.Δ. 1+).
Όσοι δεν επιθυμούν να ανέβουν στην κορυφή, θα περιμένουν στην βάση να κατέβουν οι υπόλοιποι.Σ΄ αυτό το χρονικό σημείο όσοι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα μεταβούν με τα μικρά λεωφορεία κατ' ευθείαν στην μονή Κουδουμά για επίσκεψη και για μπάνιο.
Αυτοί που επιθυμούν όλη την πορεία, συνεχίζουν από μονοπάτι,στην αρχή σε ανοικτό πεδίο με θέα όλο το νότιο Κρητικό και στην συνέχεια μέσα από πεύκα με ελικοειδές πετρόκτιστο μονοπάτι και κατηφορική πορεία μέχρι τον τερματισμό στην μονή Κουδουμά.Αυτό το δεύτερο μέρος είναι από τις ωραίες πορείες στο νομό μας.

Ω.Π. 3 Β.Δ. 1
Συνάντηση όλοι μαζί και φαγητό εδώ.Κρατάμε κάτι δικό μας εάν θέλουμε και θα έχουμε και κάποιο κέρασμα από την μονή Κουδουμά.
Αρχηγός: Μπορμπουδάκης Λυσίμαχος  6972231673
Αναχώρηση: 07:30